0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPoletno razvajanje za stopala: poslovite se od trde kože na stopalih …

Poletno razvajanje za stopala: poslovite se od trde kože na stopalih …

MORDA VAS ZANIMA

Poleti so naša stopala pogosto precej izpostavljena. Medtem ko v drugih delih leta brez večjih težav prekrijete, da ste svoja stopala malce zanemarili, je poleti zaradi odprte obutve to precej težje.

- Oglas -

Približujoča se sezona sandal in natikačev je zato vsekakor odličen razlog za to, da svojim stopalom (končno) privoščite nego, ki si jo zaslužijo. Posebno koristen je piling stopal, s pomočjo katerega lahko odstranite odmrle kožne celice in poskrbite za mehka, urejena stopala brez trde kože na petah. Postopek za nego stopal, ki ga predstavljamo v nadaljevanju, pa obenem poskrbi tudi za prijetno razvajanje oziroma za sprostitev. Skupno je na naših stopalih več kot 14.000 živčnih končičev. Z nežnim pritiskom med pilingom lahko poskrbite za sprostitev napetosti v stopalih, kar bo zagotovo zelo pozitivno vplivalo na vaše počutje.

1. korak: KOPEL ZA STOPALA

Vroča voda lahko zelo uspešno zmehča trdo kožo na stopalih oziroma na petah. Poleg tega pa vroča voda poskrbi za sprostitev utrujenih stopal, zato se še posebej prileže po napornem dnevu.

Potrebujete manjšo plastično kad, ki jo napolnite s toplo/vročo vodo (preden v vodo potopite stopala, se prepričajte, da voda ni tako vroča, da bi vas lahko opekla). Dodajte 1 skodelico grenke soli ali približno 4 žlice sode bikarbone.

- Oglas -

Čeprav je soda bikarbona zelo učinkovita pri mehčanju trde kože na stopalih, je grenka sol še posebej dobra izbira. Gre namreč za odličen vir magnezij – minerala, ki je zelo koristen za sproščanje napetih mišic, pomaga pa tudi pri pomiritvi in lajšanju težav s spanjem, saj spodbuja tvorbo nevrotransmitorja GABA. Magnezij v grenki soli se lahko absorbira skozi kožo na stopalih ter poskrbi za naštete in številne dodatne pozitivne učinke na zdravje in počutje. Poleg tega pa magnezij zelo pozitivno vpliva tudi na samo kožo, saj spodbuja obnovo kožne bariere in kožnih celic. Koža tako lažje zadrži vlago.

Če je koža na vaših stopalih zelo trda, vam svetujemo, da na koncu kopeli uporabite še kamen za odstranjevanje trde kože na stopalih. Tako boste odstranili odmrle kožne celice na površini, delo pa boste nato dokončali s pomočjo pilinga.

2. korak: PILING ZA STOPALA

Najboljša osnova za piling za stopala sta sladkor in sol. Sladkor vsebuje glikolno kislino, ki pomaga pri razgrajevanju odmrlih kožnih celic. Glikolna kislina je obenem humektant, kar pomeni, da gre za snov, ki pomaga dovajati in zadrževati vlago. Sol je odličen vir mineralov, ki negujejo kožo, hkrati pa se lahko pohvali s protimikrobnim delovanjem.

Poleg soli/sladkorja potrebujete še negovalno olje, na primer olivno, avokadovo ali kokosovo, ki bo kožo oskrbelo s koristnimi maščobnimi kislinami in jo zmehčalo.

- Oglas -

Po želji pa lahko pilingu dodate še nekaj kapljic eteričnega olja ali mešanice eteričnih olj po izbiri. Eterično olje mete lahko na primer poživi in osveži vaša stopala, medtem ko je eterično olje sivke odlična izbira za intenzivnejši občutek sprostitve.  

Piling za stopala lahko pripravite iz poljubne kombinacije sestavin. V nadaljevanju vam ponujamo 2 ideji …

Osvežilni piling s soljo in meto: Potrebujete 1 skodelico srednje grobe morske soli, ½ skodelice olivnega olja in 10 kapljic eteričnega olja mete. Zmešajte olivno in eterično olje. Sol stresite v skodelico in ji med mešanjem z vilicami postopoma dodajajte mešanico olj. Če je mešanica pretirano drobljiva, dodajte še malo olivnega olja, če je zelo tekoča, pa še malo soli.

Piling s kokosovim oljem in vaniljo: V ognjevarni posodici nad paro segrejte pol skodelice kokosovega olja. Ko preide v tekoče agregatno stanje, dodajte 1 žličko izvlečka vanilje. Zmešajte z 1 skodelico belega sladkorja.

Vzemite 1 žlico mešanice za pling in s krožnimi gibi zmasirajte stopala, pri čemer posvetite posebno pozornost območjem, kjer je koža posebno trda. Masirajte tako dolgo, da se koža zmehča, vendar ne predolgo, da kože ne razdražite. Na koncu piling odstranite in stopala dobro osušite.

3. korak: VLAŽENJE

Na kožo na stopalih nanesite kakovostno vlažilno kremo ali losjon. To bo kožo navlažilo ter ji pomagalo zadržati koristne minerale in maščobne kisline. Celotni postopek ponavljajte po potrebi (približno enkrat tedensko).

.

NAJNOVEJŠE