Zapeljiva polenta z brokolijem in pečenimi paradižniki najprej zapelje naše oči in potem še naš okus. Ne moremo si pomagati, recept moramo zaupati še našim prijateljem. Tisti, ki uživajo mleko, jed potresejo še z parmezanom, ki ga z lupilcem za krompir narežemo na oblance.
- Oglas -
Sestavine za 4 osebe:
- 500 g češnjevega paradižnika
- oljčno olje za pekač
- 4 stroki česna, narezani na lističe
- Nekaj vejic timijana
- Sol, sveže mleti poper in malo peperončina
- Mala žlička rjavega sladkorja
- 3 velike skodelice brokolijevih cvetkov
- 3 velike skodelice vode
- 1 velika skodelica koruznega zdroba – polente za hitro pripravo
- sol
Priprava:
- Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
- Paradižnike operemo in razpolovimo.
- Stresemo jih v z oljem namaščen pekač.
- Dodamo česen, timijan, začimbe in sladkor ter z rokami premešamo.
- Postavimo v pečico in pečemo uro do uro in pol, da se rahlo zapečejo in dobro zmehčajo.
- Ko so že skoraj pečeni, skuhamo polento.
- Zavremo vodo, jo solimo in ji dodamo majhne cvetke brokolija. Kuhamo 3 – 5 minut, da se brokoli rahlo zmehča, vendar še ne skuha popolnoma.
- V vodo vsujemo polento in mešamo na blagem ognju, da se polenta zgosti.
- Na krožnike naložimo polento, jih obložimo s pečenimi paradižniki in posujemo s parmezanovimi oblanci (po želji).
- Poleg pripravimo še veliko skledo solate in uživamo v odličnem kosilu.