fbpx
Domov Zdravje & prehrana Zapeljiva polenta z brokolijem in pečenimi paradižniki

Zapeljiva polenta z brokolijem in pečenimi paradižniki

Zapeljiva polenta z brokolijem in pečenimi paradižniki najprej zapelje naše oči in potem še naš okus. Ne moremo si pomagati, recept moramo zaupati še našim prijateljem. Tisti, ki uživajo mleko, jed potresejo še z parmezanom, ki ga z lupilcem za krompir narežemo na oblance.

Polenta z brokolijem in pečenimi paradižniki

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g češnjevega paradižnika
  • oljčno olje za pekač
  • 4 stroki česna, narezani na lističe
  • Nekaj vejic timijana
  • Sol, sveže mleti poper in malo peperončina
  • Mala žlička rjavega sladkorja
  • 3 velike skodelice brokolijevih cvetkov
  • 3 velike skodelice vode
  • 1 velika skodelica koruznega zdroba – polente za hitro pripravo
  • sol

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
  2. Paradižnike operemo in razpolovimo.
  3. Stresemo jih v z oljem namaščen pekač.
  4. Dodamo česen, timijan, začimbe in sladkor ter z rokami premešamo.
  5. Postavimo v pečico in pečemo uro do uro in pol, da se rahlo zapečejo in dobro zmehčajo.
  6. Ko so že skoraj pečeni, skuhamo polento.
  7. Zavremo vodo, jo solimo in ji dodamo majhne cvetke brokolija. Kuhamo 3 – 5 minut, da se brokoli rahlo zmehča, vendar še ne skuha popolnoma.
  8. V vodo vsujemo polento in mešamo na blagem ognju, da se polenta zgosti.
  9. Na krožnike naložimo polento, jih obložimo s pečenimi paradižniki in posujemo s parmezanovimi oblanci (po želji).
  10. Poleg pripravimo še veliko skledo solate in uživamo v odličnem kosilu.
Prejšnji članekPražena čičerka
Naslednji članekVioleta Tomič: vsak dan v naravi
- Oglas -

Najnovejše

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×