Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaZapeljiva polenta z brokolijem in pečenimi paradižniki

Zapeljiva polenta z brokolijem in pečenimi paradižniki

MORDA VAS ZANIMA

Zapeljiva polenta z brokolijem in pečenimi paradižniki najprej zapelje naše oči in potem še naš okus. Ne moremo si pomagati, recept moramo zaupati še našim prijateljem. Tisti, ki uživajo mleko, jed potresejo še z parmezanom, ki ga z lupilcem za krompir narežemo na oblance.

- Oglas -

Polenta z brokolijem in pečenimi paradižniki

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g češnjevega paradižnika
  • oljčno olje za pekač
  • 4 stroki česna, narezani na lističe
  • Nekaj vejic timijana
  • Sol, sveže mleti poper in malo peperončina
  • Mala žlička rjavega sladkorja
  • 3 velike skodelice brokolijevih cvetkov
  • 3 velike skodelice vode
  • 1 velika skodelica koruznega zdroba – polente za hitro pripravo
  • sol

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
  2. Paradižnike operemo in razpolovimo.
  3. Stresemo jih v z oljem namaščen pekač.
  4. Dodamo česen, timijan, začimbe in sladkor ter z rokami premešamo.
  5. Postavimo v pečico in pečemo uro do uro in pol, da se rahlo zapečejo in dobro zmehčajo.
  6. Ko so že skoraj pečeni, skuhamo polento.
  7. Zavremo vodo, jo solimo in ji dodamo majhne cvetke brokolija. Kuhamo 3 – 5 minut, da se brokoli rahlo zmehča, vendar še ne skuha popolnoma.
  8. V vodo vsujemo polento in mešamo na blagem ognju, da se polenta zgosti.
  9. Na krožnike naložimo polento, jih obložimo s pečenimi paradižniki in posujemo s parmezanovimi oblanci (po želji).
  10. Poleg pripravimo še veliko skledo solate in uživamo v odličnem kosilu.
Prejšnji članekPražena čičerka
Naslednji članekVioleta Tomič: vsak dan v naravi

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×