Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Zdravje & prehranaZapeljiva polenta z brokolijem in pečenimi paradižniki

Zapeljiva polenta z brokolijem in pečenimi paradižniki

MORDA VAS ZANIMA

Zapeljiva polenta z brokolijem in pečenimi paradižniki najprej zapelje naše oči in potem še naš okus. Ne moremo si pomagati, recept moramo zaupati še našim prijateljem. Tisti, ki uživajo mleko, jed potresejo še z parmezanom, ki ga z lupilcem za krompir narežemo na oblance.

- Oglas -

Polenta z brokolijem in pečenimi paradižniki

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g češnjevega paradižnika
  • oljčno olje za pekač
  • 4 stroki česna, narezani na lističe
  • Nekaj vejic timijana
  • Sol, sveže mleti poper in malo peperončina
  • Mala žlička rjavega sladkorja
  • 3 velike skodelice brokolijevih cvetkov
  • 3 velike skodelice vode
  • 1 velika skodelica koruznega zdroba – polente za hitro pripravo
  • sol

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
  2. Paradižnike operemo in razpolovimo.
  3. Stresemo jih v z oljem namaščen pekač.
  4. Dodamo česen, timijan, začimbe in sladkor ter z rokami premešamo.
  5. Postavimo v pečico in pečemo uro do uro in pol, da se rahlo zapečejo in dobro zmehčajo.
  6. Ko so že skoraj pečeni, skuhamo polento.
  7. Zavremo vodo, jo solimo in ji dodamo majhne cvetke brokolija. Kuhamo 3 – 5 minut, da se brokoli rahlo zmehča, vendar še ne skuha popolnoma.
  8. V vodo vsujemo polento in mešamo na blagem ognju, da se polenta zgosti.
  9. Na krožnike naložimo polento, jih obložimo s pečenimi paradižniki in posujemo s parmezanovimi oblanci (po želji).
  10. Poleg pripravimo še veliko skledo solate in uživamo v odličnem kosilu.
Prejšnji članekPražena čičerka
Naslednji članekVioleta Tomič: vsak dan v naravi

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×