Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaPražena čičerka

Pražena čičerka

MORDA VAS ZANIMA

Čičeriko lahko tudi popražimo in ponudimo kot sladico ali prilogo.

- Oglas -

Pražena čičerika

  • skodelica čičerke
  • 3 skodelice belega kisa
  • oljčno olje
  • morska sol

Najprej čičerko namočite čez noč, naslednji dan pa kuhajte kako uro. Kuhano in ohlajeno čičerko nato stresite v bel kis in jo zavrite z malo soli, nato pa odstavite z ognja in pustite, da se v pol ure ohladi. Potem pa imate dve možnosti. Lahko jo odcedite in popražite v voku na malce oljčnega olja, lahko pa položite na papir za peko in pokapljate z oljčnim oljem ter potresete z malce soli in potisnete v pečico, segreto na 200 °C. Ne pozabite, da je vaš cilj pripraviti zlatorumene čičerke, ne črnih. Lahko jih uživate kot slasten prigrizek ali pa celo kot prilogo h glavni jedi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×