DomovZdravje & prehranaPražena čičerka

Pražena čičerka

Čičeriko lahko tudi popražimo in ponudimo kot sladico ali prilogo.

- Oglas -

Pražena čičerika

  • skodelica čičerke
  • 3 skodelice belega kisa
  • oljčno olje
  • morska sol

Najprej čičerko namočite čez noč, naslednji dan pa kuhajte kako uro. Kuhano in ohlajeno čičerko nato stresite v bel kis in jo zavrite z malo soli, nato pa odstavite z ognja in pustite, da se v pol ure ohladi. Potem pa imate dve možnosti. Lahko jo odcedite in popražite v voku na malce oljčnega olja, lahko pa položite na papir za peko in pokapljate z oljčnim oljem ter potresete z malce soli in potisnete v pečico, segreto na 200 °C. Ne pozabite, da je vaš cilj pripraviti zlatorumene čičerke, ne črnih. Lahko jih uživate kot slasten prigrizek ali pa celo kot prilogo h glavni jedi.

Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.

NAJNOVEJŠE