0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaPoiščite najprimernejši naravni element za svoj dom

Poiščite najprimernejši naravni element za svoj dom

MORDA VAS ZANIMA

Teorija petih naravnih elementov je pomembno vplivala tako na zahodno kot na vzhodno tradicijo. S pomočjo naravnih elementov naj bi bilo na primer mogoče razložiti tudi razlike med našimi osebnostmi. Čeprav so osebnosti »zmesi« vseh petih elementov, torej zemlje, zraka, vode, ognja in etra, eden od njih vendarle prevladuje.

- Oglas -

S teorijo naravnih elementov si lahko pomagate tudi pri opremljanju oziroma osvežitvi stanovanja. Predmeti, povezani z »vašim elementom«, lahko namreč zelo blagodejno vplivajo na vaše počutje.

Zemlja

Vas pogled na gore napolni s pozitivno energijo? Ali uživate v aktivnostih, kot je vrtnarjenje? Potem je naravni element, po katerem najverjetneje najbolj hlepite, zemlja. Gre za element, ki poskrbi za močno vez z naravo in ki zabrisuje mejo med notranjostjo in zunanjostjo. Spremenite svoj dom v oazo miru in počitka, tako da izkoristite pozitiven vpliv predmetov, ki so na različne načine povezani z zemljo. Uporabite lahko na primer dekorativne kamne ali pa kamen izberete za izdelavo kuhinjskega pulta oziroma poljubnih elementov v svojem stanovanju. Če ste ugotovili, da je vaš naravni element zemlja, priporočamo tudi več zelenih rastlin. Na vaše počutje pa lahko blagodejno vplivajo tudi kristali.

Ogenj

Ogenj je povezan s kreativnostjo in strastjo. Poskrbi za občutek topline – tako dobesedno kot metaforično. Ljudje, ki jih privlači ogenj, so običajno zelo energični, kar pa ne pomeni, da jim nikoli ne primanjkuje energije. Premišljeno dodajanje predmetov, povezanih z ognjem, lahko pripomore k uravnavanju vaše energije. Če ste vedno radi posedali ob tabornem ognju/kresu/peči ipd., je to nekaj, kar je smiselno upoštevati tudi pri opremljanju stanovanja, saj vas očitno privlači ogenj. Izberite svetila z zatemnilno funkcijo, saj boste tako lažje uravnavali količino svetlobe (glede na to, ali potrebujete dodatno energijo ali počitek). Če imate možnost za to, je smiseln tudi kamin. Pomagate pa si lahko tudi s himalajskimi lučkami in svečami.

- Oglas -

Voda

Voda simbolizira čistost in nove začetke. Gre za element, ki lahko pomaga pri premagovanju negativnih čustev in ki vas lahko popelje proti stanju popolne umirjenosti. Če vas privlačijo morja, reke itn., se boste najverjetneje počutili precej bolje, če boste v svoj dom vnesli več elementov, povezanih z vodo. Priporočamo predmete, kot je mini dekorativna fontana, ki jo lahko postavite kar v dnevno sobo ali spalnico.

Zrak

Ali obožujete občutek nežne sapice na svoji koži? Ste morda ena od tistih oseb, ki med vožnjo z avtomobilom vedno odprejo okno? Če se prepoznate, je vaš primarni naravni element najverjetneje zrak. Tako je pomembno, da poskrbite za to, da je vaše stanovanje bolj zračno. Če načrtujete prenovo, razmislite o povezovanju več prostorov – na primer kuhinje, jedilnice in dnevne sobe – v večji, svetel in zračen prostor. Zelo pomembno je tudi dobro prezračevanje. Pozitiven vpliv na vaše počutje pa lahko prinese tudi aromaterapija, zato je pametno investirati v kakovosten difuzor in nekaj stekleničk eteričnega olja.  

Eter

Eter je tisto, kar je vmes – med zrakom in zemljo, zemljo in ognjem, vodo in zrakom itn. Gre torej za nekakšen medprostor, ki ga ne opredeljuje konkretna vsebina, ampak predvsem gibanje, pretočnost. Ljudje, ki se najlažje poistovetijo z etrom, običajno potrebujejo veliko svobode, kar je nekaj, kar je vsekakor smiselno upoštevati tudi pri opremljanju stanovanja. Posebno dobra izbira je modularno pohištvo, ki omogoča različne postavitve ali celo različne načine uporabe. Toda tudi če se opremljanju niste odločili za tovrstno pohištvo, lahko izkoristite pozitivne učinke etra, in sicer tako, da pogosteje spremenite razporeditev pohištva. To bo poskrbelo za povsem svežo energijo v vašem dom.

.

NAJNOVEJŠE