0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljePnevmatike, ki bodo same proizvajale električno energijo?

Pnevmatike, ki bodo same proizvajale električno energijo?

MORDA VAS ZANIMA

Goodyear je na letošnjem 85. mednarodnem avtomobilskem sejmu v Ženevi razkril konceptualno pnevmatiko, ki sama proizvaja električno energijo in lahko pomembno spremeni prihodnost električnih vozil.

- Oglas -

Goodyear pnevmatika ki sama proizvaja električno energijo.

Futuristična konceptualna pnevmatika, ki so jo razvili Goodyearovi inženirji, ima vse možnosti, da v industriji sproži pravo revolucijo. Spremembe oblike in vibracije lahko namreč pretvori v električno energijo, ki v vozilu napaja baterije hibridnega sistema prenosa moči ter druge elemente na armaturi.

Pnevmatika je v notranjosti opremljena z dvema novima materialoma, ki omogočata ustvarjanje električne energije;

  • termoelektrični material v električno energijo pretvarja toploto, ki jo v statičnem stanju z absorpcijo svetlobe in toplote ustvarja ultra-črna struktura, v dinamičen stanju pa kotaljenje;
  • piezoelektrični material pa vibracije in spremembe v tlaku pretvarja v električno energijo.

Konceptualna pnevmatika prinaša še nekatere druge prednosti; notranja struktura v primeru predrtja pnevmatike omogoča podporo celotni teži avtomobila in s tem predstavlja alternativni pristop k tehnologiji RunOnFlat. Širok kanal na obodu plašča pa povečuje odpornost proti akvaplaningu in na edinstven način absorbira hrup.

- Oglas -

Jean-Pierre Jeusette, glavni direktor Goodyearovega centra za inovacije v Luksemburgu, je ob predstavitvi poudaril, da jih je k razvoju pnevmatike spodbudila zaskrbljenost glede energije in okolja: “Pri tej pnevmatiki je še zlasti impresivna njena posebna tehnologija, ki s svojo zasnovo podpira Goodyearova nenehna prizadevanja za trajnostni razvoj, kakovost in varnost.”

Pnevmatiko so zasnovali inženirji v Goodyearovem centru za inovacije in jo poimenovali kar po njeni razvojni šifri “BH03”. V tem koraku gre zgolj za konceptualno pnevmatiko, ki je še ne nameravajo lansirati na trg, ampak jo bodo uporabili kot osnovo za nadaljnji razvoj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×