Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Ekologija & okoljePnevmatike, ki bodo same proizvajale električno energijo?

Pnevmatike, ki bodo same proizvajale električno energijo?

MORDA VAS ZANIMA

Goodyear je na letošnjem 85. mednarodnem avtomobilskem sejmu v Ženevi razkril konceptualno pnevmatiko, ki sama proizvaja električno energijo in lahko pomembno spremeni prihodnost električnih vozil.

- Oglas -

Goodyear pnevmatika ki sama proizvaja električno energijo.

Futuristična konceptualna pnevmatika, ki so jo razvili Goodyearovi inženirji, ima vse možnosti, da v industriji sproži pravo revolucijo. Spremembe oblike in vibracije lahko namreč pretvori v električno energijo, ki v vozilu napaja baterije hibridnega sistema prenosa moči ter druge elemente na armaturi.

Pnevmatika je v notranjosti opremljena z dvema novima materialoma, ki omogočata ustvarjanje električne energije;

  • termoelektrični material v električno energijo pretvarja toploto, ki jo v statičnem stanju z absorpcijo svetlobe in toplote ustvarja ultra-črna struktura, v dinamičen stanju pa kotaljenje;
  • piezoelektrični material pa vibracije in spremembe v tlaku pretvarja v električno energijo.

Konceptualna pnevmatika prinaša še nekatere druge prednosti; notranja struktura v primeru predrtja pnevmatike omogoča podporo celotni teži avtomobila in s tem predstavlja alternativni pristop k tehnologiji RunOnFlat. Širok kanal na obodu plašča pa povečuje odpornost proti akvaplaningu in na edinstven način absorbira hrup.

- Oglas -

Jean-Pierre Jeusette, glavni direktor Goodyearovega centra za inovacije v Luksemburgu, je ob predstavitvi poudaril, da jih je k razvoju pnevmatike spodbudila zaskrbljenost glede energije in okolja: “Pri tej pnevmatiki je še zlasti impresivna njena posebna tehnologija, ki s svojo zasnovo podpira Goodyearova nenehna prizadevanja za trajnostni razvoj, kakovost in varnost.”

Pnevmatiko so zasnovali inženirji v Goodyearovem centru za inovacije in jo poimenovali kar po njeni razvojni šifri “BH03”. V tem koraku gre zgolj za konceptualno pnevmatiko, ki je še ne nameravajo lansirati na trg, ampak jo bodo uporabili kot osnovo za nadaljnji razvoj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×