Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Zdravje & prehranaSvetovna zdravstvena organizacija je napovedala vojno skritemu sladkorju

Svetovna zdravstvena organizacija je napovedala vojno skritemu sladkorju

MORDA VAS ZANIMA

V Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) v okviru svojega boja proti debelosti pozivajo k drastičnemu zmanjšanju porabe sladkorja. Ta je pogosto skrit v raznih pijačah in živilih. V svojih prejšnjih smernicah je WHO priporočala, naj sladkorji predstavljajo manj kot deset odstotkov posameznikovega dnevnega energijskega vnosa. V novih smernicah pa to količino prepolavlja.

- Oglas -

Sladkor in svetovna zdravstvena organizacija

Na dan le do šest čajnih žličk sladkorja

Z novimi smernicami pozivajo države, naj skušajo priporočljiv dnevni delež sladkorja zmanjšati na pet odstotkov, kar dnevno znese približno 25 gramov sladkorja oziroma šest čajnih žličk. Za primerjavo, v običajni pločevinki gazirane pijače se skriva kar deset čajnih žličk sladkorja. Poročilo je zaenkrat sicer pogojno, saj je bilo na populacijah, ki porabijo tako malo sladkorja, narejenih še premalo raziskav, so dodali v WHO.

Nevarni so enostavni sladkorji

Najbolj nevarni so enostavni sladkorji, mono- in disaharidi, ki jih proizvajalci, kuharji in seveda potrošniki sami dodajajo hrani in pijači. Smernice WHO pa se ne nanašajo na sldakorje, ki so naravno prisotni v svežem sadju, mleku in zelenjavi, saj zanje ni dokazov, da so zdravju škodljivi. Še posebej opozarjajo na sladkorje, skrite v predelani hrani, ki je sicer ne smatramo kot sladke (npr. kečap, zamrznjene pice ipd.).

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×