0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPeteršiljeva voda za domače razstrupljanje

Peteršiljeva voda za domače razstrupljanje

MORDA VAS ZANIMA

Ni bolj preprostega razstrupljanja kot peteršiljeva voda, ki bo blagodejna tako za vaše zdravje kot lepoto – primerna pa je  za vse, ki bi radi očistili svoje telo. Če peteršiljevi vodi dodate limono dobite močan vitaminski koktajl, ki bo poskrbel za dobro počutje.

- Oglas -

Peteršilj je zakladnica antioksidantov

Peteršilj je močan antioksidant, ki pripomore k regeneraciji celic in pospeši delovanje ledvic. Je tudi bogat z minerali, ki so pomembni za zdravje ledvic. Če boste  zaužili približno 25 gramov svežega peteršilja na dan, si boste na zelo preprost način zvišali vnos železa, kalcija in folne kisline ter s tem zadostili dnevni potrebi po vitaminu C, a z njim naj ne pretiravajo nosečnice,  ledvični bolniki in bolniki z boleznimi srca in ožilja. Peteršilj je znano sredstvo za pospeševanje odvajanja vode, torej preverjen diuretik, ki so ga tradicionalno uporabljali za zdravljenje protina, zastajanje vode v telesu in oslabljenega delovanja ledvic. Poleg tega naj bi varoval jetra. Zdravilci mu pripisujejo moč pri odpravi vnetja sečnih poti in mehurja in pri odpravi ledvičnih kamnov.

Limona več kot le vir vitamina C

Limonin sok je resda bogat z vitaminom C, a prav tako vsebuje tudi vitamine B in kalij, zato  lahko pomaga v boju proti povišanem krvnem tlaku in so odlične za čiščenje telesa. Vitamin C izboljšuje absorpcijo železa v prebavnem traktu, je antioksidant in ščiti pred prostimi radikali. Več limoninega soka boste dobili, če boste limono pred ožemanjem nekoliko ogreli – minuto ali dve jo valjamo med dlanmi. Ne smete jih premočno ožemati, saj lahko sicer sok dobi grenak priokus.

Kako pripravite peteršiljevo vodo?

Ta eliksir za čiščenje telesa pripravite povsem preprosto,  najprej zavrite liter vode in pustite, da se ta ohladi. Dodajte ji na drobno sesekljan šopek peteršilja, sok  limone, po želji še žlico medu. Dobro premešajte in  pustite v  temnem in hladnem prostoru.

- Oglas -

Kako jo uživate?

S kozarcem peteršiljeve vode začnite že takoj zjutraj na tešče, naslednjega popijte pri kosilu, še enega popoldne in zadnjega po večerji. Napitek bo pospešil prebavo. To lahko počnete največ dvakrat na teden.

.

NAJNOVEJŠE