0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljePes ni hotel zapustiti lastnika, ko so ga odpeljali v bolnišnico

Pes ni hotel zapustiti lastnika, ko so ga odpeljali v bolnišnico

MORDA VAS ZANIMA

Če kaj vemo o psih, je to dejstvo, da so to zelo zvesti človekovi prijatelji. Radi jih imamo prav zaradi njihove zvestobe in ljubezni, ki nam jo izkazujejo.

- Oglas -

Zgodba o psu po imenu Magnus pa odnos med človekom in psom še nadgrajuje. Ko je njegov lastnik, Brian Benson moral v bolnišnico, je njegov pes Magnus naredil nekaj, kar je marsikoga presenetilo.

Benson je svojo zgodbo delil na Instagramu. Težko je dihal in je zato odšel na urgenco. Tam so ga zadržali tri dni in poskušali ugotoviti, kaj je narobe.

Če ste kdaj preživeli čas v bolnišnici, veste, da je to lahko precej stresno. To še posebej velja, ko veste, kaj je narobe, ne dobite nobenega konkretnega odgovora in samo čakate in premišljujete, ali boste slišali kakšno slabo novico o svojem zdravstvenem stanju. Ves ta čas je njegov zvesti pes Magnus ostal ob njem skupaj z lastnikovima hčerkama in mu tako olajšal čakanje v bolnišnici ter ga razbremenil stresa.

- Oglas -
Magnus

Na Instagramu je Benson povedal, da je šel na urgenco in upal, da ni nič, vendar se je izkazalo, da gre lahko za potencialno precej resno stanje. Njegovi družini ni bilo dovoljeno vstopiti po uri obiskov, Magnusu pa so zdravstveni delavci dovolili, da je ostal z njim v bolniški sobi.

Magnus je sicer službeni pes, izučen za naloge. Šestletni rumeni labradorec je vedel, kako skrbeti za svojega lastnika. Z Bensonom pogosto obiščeta bolnišnice, neozdravljivo bolne in žalujoče družine, da jih nekoliko potolažita.

Tokrat pa je Magnus zagotavljal tolažbo Brianu. Sprejeli so ga kot družinskega hišnega ljubljenčka, a ko so videli, kako naravno je skrbel za družinske člane, so ga dali izšolati za terapevtskega psa. Na koncu je bil Benson nadvse navdušen, da ima ob sebi Magnusa. Izvedel je tudi, da ima kardiomiopatijo, kar pomeni, da njegovo srce ne deluje tako dobro, kot bi lahko.

Benson je delil zgodbo na družbenih medijih in videoposnetke svojega psa, ki spi poleg njega. Pokazal je tudi, kako je pes delal družbo njegovima hčerkama v težkih trenutkih.

.

NAJNOVEJŠE