0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaGradnjaNeverjetna prenova: Iz razpadajoče kmečke hiše v sodoben dom s kamnitimi zidovi

Neverjetna prenova: Iz razpadajoče kmečke hiše v sodoben dom s kamnitimi zidovi

MORDA VAS ZANIMA

Obnova zapuščenih kmečkih hiš v sodoben, udoben dom je lahko precej zahteven podvig. Španski arhitekturni studio PLPAtelier se je tako lotil obnove treh propadajočih in zapuščenih kmečkih hiš na podeželskem območju Castromao v Španiji in jih spremenil v osupljivo moderno stanovanje, a hkrati uspel ohraniti tradicionalne elemente.

- Oglas -

Na zunanjosti stavbe so ostale ohranjene podeželjske poteze, medtem ko so notranjost preoblikovali tako, da ponuja vse prednosti sodobnega doma. Arhitekti so ustvarili harmonično ravnovesje med starim in novim ter združili rustikalni šarm s sodobno funkcionalnostjo.

Ena izmed izstopajočih značilnosti prenove je način, na kako je studio poudaril obstoječe kamnite stene. Namesto da bi jih prekrili ali prepleskali, so kamnite stene ohranili in uporabili kot značilnost bivališča. Kamnite stene pričajo o minljivosti časa in v dom vnašajo edinstven značaj.

Hiša pred obnovo
Hiše pred obnovo

Prenovljena notranjost ponuja vrsto sodobnih elementov, vključno z elegantno kuhinjsko opremo, prostori za shranjevanje po meri in skritimi svetilkami. Stropi z lesenimi tramovi in strešna okna vizualno povečajo prostore, zaradi česar so videti večji in svetlejši, hkrati pa ohranjajo prijeteno, rustikalno vzdušje.

- Oglas -

Prenova teh zapuščenih kmečkih hiš v sodoben dom je dokaz, da lahko s premišljenim oblikovanjem in načrtovanjem ustvarimo udobne in moderne bivalne prostore tudi iz praktično odpisanih stavb. Arhitekti so uspešno združili staro in novo ter ustvarili dom, ki je hkrati funkcionalen in lep. Ohranjeni kamniti zidovi izkazujejo bogato zgodovino stavbe, sodobna oprema pa jo naredi udobno in domačo za bivanje. To je odličen primer, kako lahko s premišljeno prenovo stari stavbi vdahnemo novo življenje in ustvarimo edinstven in nepozaben dom.

.

NAJNOVEJŠE