0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lokalne in regionalne noviceNa Kras na razgibano Špargljado!

Na Kras na razgibano Špargljado!

MORDA VAS ZANIMA

Rekreativno-kulinarična prireditev Špargljada vključuje pokušino in razstavo raznovrstnih jedi, pripravljenih iz svežih divjih kraških špargljev, ki v Brestovici, kjer smo na Krasu morju najbližji, prvi pokukajo na plan. Ponudili vam bomo kraško frtaljo, pripravljeno iz divjih špargljev, jajc in pancete. Dali vam bomo napotke za nabiranje špargljev ter pripravo špargljevih jedi, pod obešenim pršutom pa bomo zabavno ugibali, koliko znaša njegova teža. Na prodajnih stojnicah boste lahko degustirali in izbirali med lokalnimi kmetijskimi pridelki in zelišči.

- Oglas -

KDAJ: v nedeljo, 2. aprila 2023, od 9. Ure
KAM: Brestovica pri Komnu
KAJ: kulinarično-rekreativna prireditev
KDO: vse generacije – od mladih družin do seniorjev, ljubitelji narave

Koloosmica

Z gorskim ali treking kolesom se bomo odpravili na čezmejno vodeno rekreativno kolesarjenje po slovenskem in zamejskem Krasu, pospremljeno s čudovito panoramo Tržaškega zaliva in Julijskih Alp. Na do 25 km dolgi progi po kraških kolovozih in stezah se bomo ustavili na kraški osmici v zamejskih Cerovljah. Prikolesarili bomo nazaj Brestovico – na Špargljado.

Štartnina za Koloosmico s pričetkom ob 9. uri znaša 20,00 evrov. Vključuje priložnostno majico, vodenje, prigrizek na osmici, frtaljo in kozarec pijače na Špargljadi.

- Oglas -
Špargljev Pohod

Špargljev pohod

Tudi pohodniki bomo po okoliških vzpetinah, kolovozih in skritih stezah na krožnem vodenem pohodu prečkali mejo. Sprehodili se bomo po slabih 10 kilometrov dolgi poti in premagali 150 metrov višinske razlike. Priporočamo primerno pohodno obleko, obutev in palice. Ustavili se bomo na Špiku, izredno lepi razgledni točki, kjer bo pohodnikom na voljo okrepčilo. Pot se nadaljuje mimo Kremenjaka, na vrhu začetka kraškega roba, od koder se razširi pohodnikov pogled na furlansko nižino in morje tja do Benetk, Gradeža in Savudrije. Pohod bo trajal približno dve uri in pol. Znašli se bomo na sredi od požara opustošene gmajne in doživeli sledi naravne katastrofe v živo.

Šparglji

Tudi pohodniki zaključimo svoj potep na Špargljadi v nekdanji brestovski šoli in pred njo.

Štartnina za Špargljev pohod s pričetkom ob 9.30 uri znaša 8,00 evrov. Vključuje vodenje, prigrizek na poti, frtaljo in kozarec pijače na Špargljadi.

Kras živi – Kras je krasen – Kras za vse nas!

- Oglas -

Več: www.brestovica.com

NAJNOVEJŠE