Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
Zdravje & prehranaPeka slaščic brez glutena: nemogoče je mogoče! Rešitve za 3 najpogostejše težave.

Peka slaščic brez glutena: nemogoče je mogoče! Rešitve za 3 najpogostejše težave.

MORDA VAS ZANIMA

Peka slaščic je že sama po sebi precejšnja umetnost. Še večja umetnost pa je pogosto peka brez glutena. Se tudi sami spopadate z alergijo ali intoleranco na gluten ali pa ste se preprosto odločili, da želite izločiti gluten in svoje prehrane? To še ne pomeni, da se morate povsem odpovedati pripravi okusnih slaščic. Ponujamo vam rešitve za tri najpogostejše težave, ki se pojavljajo pri peki brez glutena. Zagotovo se boste že kmalu izmojstrili tudi v brezglutenski peki slaščic!

- Oglas -

Slaščice brez glutena

Slaščice se drobijo in razpadajo

Verjetno najpogostejša težava pri tistih, ki šele začenjajo s peko brez glutena, je, da se slaščice drobijo ali celo razpadajo. To je običajno znak, da v receptu manjka zgoščevalec. Kako lahko rešite težavo? Poskusite z dodajanjem agar agarja ali semen chie/lanenih semen, ki ste jih predhodno za krajši čas namočili v vodi, da se je ustvarila sluz.

Preberite tudi: Celiakija: Znaki intolerance na gluten in kako si pomagati?

Piškoti se pretirano razlezejo

Brezglutenski piškoti se med peko velikokrat močno razlezejo in spojijo. V tem primeru je lahko rešitev v dodajanju vezivnega sredstva. Mnogi zgoščevalci lahko delujejo tudi kot vezivo. Tako tudi tu priporočamo dodajanje namočenih lanenih semen ali semen chie, pomagate pa si lahko tudi z agar agarjem.

Biskvite je preveč gumijast

- Oglas -

Pretirano gumijast biskvit je malce kompleksnejša težava, ki se pojavlja pri brezglutenski peki, vendar to še ne pomeni, da je nerešljiva. Potrebnega je le malce eksperimentiranja. Verjetno je težava predvsem v moki, ki ste jo uporabili. Naslednjič poskusite z drugo moko ali pa s kombinacijo različnih vrst moke. Še en razlog, zaradi katerega je biskvit zelo gumijast, pa je lahko ta, da mase niste dobro premešali. Medtem ko pri klasični peki večinoma ni priporočljivo pretirano mešanje mase, pa je pri peki brez glutena dobro, da posvetite malce več časa mešanju mase za biskvit.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×