0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaLimonina voda – zdrav napitek za vašo kožo

Limonina voda – zdrav napitek za vašo kožo

MORDA VAS ZANIMA

Limonina voda je napitek, o katerem pogosto slišimo pozitivne stvari. Težko pijete samo vodo? Dodajte svoji vodi malce limoninega soka. To ne bo poskrbelo zgolj za izboljšanje okusa, ampak boste s tem svoje telo oskrbeli tudi z vitaminom C. Prav omenjeni vitamin je eden izmed glavnih razlogov, zakaj je pitje limonine vode tako koristno za našo kožo.

- Oglas -

Voda z limono

Vitamin C je nujen za tvorbo kolagena

Voda z dodatkom limoninega soka poskrbi za povečano tvorbo kolagena v našem telesu. Kolagen je beljakovina, ki se nahaja v kosteh in mišicah, pa tudi v koži. Prav kolagen je ključen za ohranjanje elastičnosti kože. Za tvorbo kolagena je zelo pomemben vitamin C. Več vitamina C tako pomeni tudi bolj napeto in mladostno kožo.

Pitje limonine vode pripomore k odpravi aken

Imate pogosto težave z mozoljčki? Se morda spopadate celo z resnejšo obliko aken? V obeh primerih bo voda z dodatkom limoninega soka pripomogla k odpravi težav. Vitamin C namreč med drugim pomaga pri uničevanju bakterij, ki so pogosto krive za akne. Poleg tega pa limone tudi nasploh spodbujajo razstrupljanje telesa, kar je izjemno pomembno za ohranjanje zdrave in lepe kože.

Upočasnitev procesa staranja koža

Ena najpomembnejših lastnosti vitamina C je zagotovo ta, da gre za močan antioksidant. Tako pomaga nevtralizirati delovanje  prostih radikalov, ki imajo zelo negativen vpliv tudi na našo kožo. Antioksidanti so znani po tem, da zmanjšujejo tveganje za številne kronične bolezni, s tem ko preprečujejo oksidativni stres v telesu, obenem pa zavirajo oziroma upočasnjujejo proces staranja. Pitje limonine vode bo torej poleg vsega naštetega zmanjšalo nevarnost za prezgodnje gubice in druge znake staranja kože.

- Oglas -

Preverite tudi: Napitek, ki bo odplaknil strupe iz črevesja

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×