0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaJabolčni kis lahko pomaga tudi v boju z aknami

Jabolčni kis lahko pomaga tudi v boju z aknami

MORDA VAS ZANIMA

Jabolčni kis je eno najbolj vsestransko uporabnih živil. Odličen je za čiščenje, kopeli z jabolčnim kisom pomagajo pri sončnih opeklinah in bolečinah v sklepih, pitje tega kisa pripomore k zdravi črevesni flori, uporabite pa ga lahko tudi za nego las in lasišča. Nekateri priporočajo pitje jabolčnega kisa celo tistim, ki poskušajo shujšati. S tem pa niso možnosti uporabe jabolčnega kisa še nikakor izčrpane.

- Oglas -

Ena izmed težav, pri katerih vam lahko jabolčni kis pomaga, so na primer tudi akne. To je predvsem posledica protibakterijskega oziroma protimikrobnega delovanja jabolčnega kisa.

Za kožo koristne snovi v jabolčnem kisu

Jabolčni kis vsebuje ogromno snovi, ki imajo pozitiven vpliv na kožo. Ena takšnih je pektin, ki kožo pomiri in zmehča. Vitamin B3, pogosto imenovan kar niacin, ki ga prav tako najdemo v jabolčnem kisu, pomaga pri zožitvi por, kar poskrbi za lepši videz kože. Poleg tega vsebuje jabolčni kis še vitamine B5 (pospešuje celjenje ran), B7 oz. biotin (preprečuje izpuščaje) in vitamin C (močan antioksidant, ki zavira staranje kože, obenem pa je ključen za tvorbo kolagena).

Ne spreglejte: Jabolčni kis za prebavo, zdravje in hujšanje

- Oglas -

Kisline v jabolčnem kisu še posebej pomembne za odpravo aken

Za tiste, ki se spopadate z aknami, so še posebej koristne kisline, ki jih najdemo v jabolčnem kisu, predvsem ocetna, ki pomaga uničevati bakterije, ki so pogosto krive za nastajanje aken. Jabolčni kis pa ne pomaga samo v boju z aknami, ampak ima blagodejen vpliv tudi v primeru brazgotin, ki so posledica aken v preteklosti. Opozoriti je sicer treba na to, da uporaba jabolčnega kisa na začetku pogosto še poslabša težave z aknami, vendar je to zgolj vmesna faza. Koža se sčasoma sčisti, zato ne smete prehitro obupati. Pri odpravi aken lahko sicer pomaga tako neposredno nanašanje jabolčnega kisa na kožo kot njegovo uživanje.

Pred nanosom jabolčnega kisa na kožo ga morate vedno razredčiti

Svetujemo vam, da uporabljate jabolčni kis iz ekološko pridelanih jabolk, ki ni bil filtriran. Tako bodo rezultati najboljši. Če se odločite, da boste jabolčni kis nanašali neposredno na kožo, ga morate pred uporabo vedno razredčiti, saj lahko sicer pretirano razdraži vašo kožo. Razmerje med kisom in vodo je odvisno od tipa kože.

Če imate zelo mastno kožo, priporočamo razmerje 1 : 1. Za normalno kožo mešajte jabolčni kis in vodo v razmerju 1 : 2, za suho kožo v razmerju 1 : 3, če je vaša koža zelo občutljiva, pa naj bo razmerje med kisom in vodo 1 : 4. Svetujemo tudi, da jabolčni kis najprej preizkusite na manjšem delčku kože. Če ne pride do nezaželene reakcije, lahko nato nadaljujete z uporabo na celotnem obrazu. Kaj pa, če ugotovite, da vaša koža ne prenaša najbolje neposrednega stika z jabolčnim kisom? V tem primeru vam še vedno ostane pitje tega kisa, ki je prav tako izjemno učinkovita metoda za ublažitev težav z aknami.

.

NAJNOVEJŠE