Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Lepota & kozmetikaJabolčni kis lahko pomaga tudi v boju z aknami

Jabolčni kis lahko pomaga tudi v boju z aknami

MORDA VAS ZANIMA

Jabolčni kis je eno najbolj vsestransko uporabnih živil. Odličen je za čiščenje, kopeli z jabolčnim kisom pomagajo pri sončnih opeklinah in bolečinah v sklepih, pitje tega kisa pripomore k zdravi črevesni flori, uporabite pa ga lahko tudi za nego las in lasišča. Nekateri priporočajo pitje jabolčnega kisa celo tistim, ki poskušajo shujšati. S tem pa niso možnosti uporabe jabolčnega kisa še nikakor izčrpane. Ena izmed težav, pri katerih vam lahko jabolčni kis pomaga, so na primer tudi akne. To je predvsem posledica protibakterijskega oziroma protimikrobnega delovanja jabolčnega kisa.

- Oglas -

Jabolčni kis

Za kožo koristne snovi v jabolčnem kisu

Jabolčni kis vsebuje ogromno snovi, ki imajo pozitiven vpliv na kožo. Ena takšnih je pektin, ki kožo pomiri in zmehča. Vitamin B3, pogosto imenovan kar niacin, ki ga prav tako najdemo v jabolčnem kisu, pomaga pri zožitvi por, kar poskrbi za lepši videz kože. Poleg tega vsebuje jabolčni kis še vitamine B5 (pospešuje celjenje ran), B7 oz. biotin (preprečuje izpuščaje) in vitamin C (močan antioksidant, ki zavira staranje kože, obenem pa je ključen za tvorbo kolagena).

Ne spreglejte: Jabolčni kis za prebavo, zdravje in hujšanje

Kisline v jabolčnem kisu še posebej pomembne za odpravo aken

Za tiste, ki se spopadate z aknami, so še posebej koristne kisline, ki jih najdemo v jabolčnem kisu, predvsem ocetna, ki pomaga uničevati bakterije, ki so pogosto krive za nastajanje aken. Jabolčni kis pa ne pomaga samo v boju z aknami, ampak ima blagodejen vpliv tudi v primeru brazgotin, ki so posledica aken v preteklosti. Opozoriti je sicer treba na to, da uporaba jabolčnega kisa na začetku pogosto še poslabša težave z aknami, vendar je to zgolj vmesna faza. Koža se sčasoma sčisti, zato ne smete prehitro obupati. Pri odpravi aken lahko sicer pomaga tako neposredno nanašanje jabolčnega kisa na kožo kot njegovo uživanje.

Pred nanosom jabolčnega kisa na kožo ga morate vedno razredčiti

- Oglas -

Svetujemo vam, da uporabljate jabolčni kis iz ekološko pridelanih jabolk, ki ni bil filtriran. Tako bodo rezultati najboljši. Če se odločite, da boste jabolčni kis nanašali neposredno na kožo, ga morate pred uporabo vedno razredčiti, saj lahko sicer pretirano razdraži vašo kožo. Razmerje med kisom in vodo je odvisno od tipa kože. Če imate zelo mastno kožo, priporočamo razmerje 1 : 1. Za normalno kožo mešajte jabolčni kis in vodo v razmerju 1 : 2, za suho kožo v razmerju 1 : 3, če je vaša koža zelo občutljiva, pa naj bo razmerje med kisom in vodo 1 : 4. Svetujemo tudi, da jabolčni kis najprej preizkusite na manjšem delčku kože. Če ne pride do nezaželene reakcije, lahko nato nadaljujete z uporabo na celotnem obrazu. Kaj pa, če ugotovite, da vaša koža ne prenaša najbolje neposrednega stika z jabolčnim kisom? V tem primeru vam še vedno ostane pitje tega kisa, ki je prav tako izjemno učinkovita metoda za ublažitev težav z aknami.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×