Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Zdravje & prehranaOrehi so najboljši

Orehi so najboljši

MORDA VAS ZANIMA

Najnovejša znanstvena raziskava postavlja orehe na prvo mesto skupine živil, ki veljajo za skoraj popolno. Na srečanju Ameriškega kemijskega združenja so znanstveniki predstavili analizo, ki kaže, da vsebujejo orehi kombinacijo bolj zdravih in kakovostnih antioksidantov kot katerikoli drugi oreščki.
V eni pesti orehovih jedrc je skoraj dvakrat toliko antioksidantov kot v drugih oreščkih. »Na vrhu lestvice so nedvomno orehi, sledijo jim arašidi, mandlji, pekani in pistacije,« je dejal dr. Joe Vinson, avtor analize, in pripomnil, da ljudje tega daru matere narave žal ne uživajo dovolj. Večina jih je prepričanih, da so oreščki mastni in kalorični.

- Oglas -

Orehi

Dr. Vinson meni, da je v vseh vrstah oreščkov priročno skoncentriranih zelo veliko visokokakovostnih beljakovin, ki lahko nadomestijo meso, vitaminov, rudninskih snovi in vlaknin. Poleg tega ne vsebujejo glutena. Njihovo redno uživanje je vrsta raziskav povezala z manjšim tveganjem za razvoj bolezni srca, nekaterih vrst raka, žolčnih kamnov in sladkorne bolezni.
Po dr. Vinsonovih ugotovitvah so antioksidanti v orehih daleč najbolj kakovostni in učinkoviti, kar dva- do 15-krat bolj kot vitamin E, znan po svojem močnem antioksidantnem delovanju. Poleg tega orehe običajno uživamo surove in ne pražene, kar pomeni, da ostanejo antioksidanti nespremenjeni. Za dosego spodbudnega učinka antioksidantov na zdravje zadošča že, da zaužijemo sedem orehovih jedrc na dan.

Več o orehih najdete tukaj.

Prejšnji članekPrivoščimo nogam najboljše!
Naslednji članekTofu z zelenjavo

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×