0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaOrehi so najboljši

Orehi so najboljši

MORDA VAS ZANIMA

Najnovejša znanstvena raziskava postavlja orehe na prvo mesto skupine živil, ki veljajo za skoraj popolno. Na srečanju Ameriškega kemijskega združenja so znanstveniki predstavili analizo, ki kaže, da vsebujejo orehi kombinacijo bolj zdravih in kakovostnih antioksidantov kot katerikoli drugi oreščki.
V eni pesti orehovih jedrc je skoraj dvakrat toliko antioksidantov kot v drugih oreščkih. »Na vrhu lestvice so nedvomno orehi, sledijo jim arašidi, mandlji, pekani in pistacije,« je dejal dr. Joe Vinson, avtor analize, in pripomnil, da ljudje tega daru matere narave žal ne uživajo dovolj. Večina jih je prepričanih, da so oreščki mastni in kalorični.

- Oglas -

Orehi

Dr. Vinson meni, da je v vseh vrstah oreščkov priročno skoncentriranih zelo veliko visokokakovostnih beljakovin, ki lahko nadomestijo meso, vitaminov, rudninskih snovi in vlaknin. Poleg tega ne vsebujejo glutena. Njihovo redno uživanje je vrsta raziskav povezala z manjšim tveganjem za razvoj bolezni srca, nekaterih vrst raka, žolčnih kamnov in sladkorne bolezni.
Po dr. Vinsonovih ugotovitvah so antioksidanti v orehih daleč najbolj kakovostni in učinkoviti, kar dva- do 15-krat bolj kot vitamin E, znan po svojem močnem antioksidantnem delovanju. Poleg tega orehe običajno uživamo surove in ne pražene, kar pomeni, da ostanejo antioksidanti nespremenjeni. Za dosego spodbudnega učinka antioksidantov na zdravje zadošča že, da zaužijemo sedem orehovih jedrc na dan.

Več o orehih najdete tukaj.

.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE