0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPrivoščimo nogam najboljše!

Privoščimo nogam najboljše!

MORDA VAS ZANIMA

Noge, še zlasti stopala, so eden najbolj obremenjenih delov telesa, a ker so skrita, jim pogosto ne namenjamo dovolj pozornosti. Menimo, da je dovolj, če si jih redno umivamo in strižemo nohte na nogah in da si v hladnem vremenu vedno obujemo sveže nogavice. Poleg tega pa jim moramo privoščiti tudi kakšno sprostitev.

- Oglas -

nega stopal

Vsaj enkrat na teden si pripravimo kopel za noge, v katero dodamo nekaj kapljic primernega eteričnega olja ali morske soli, in jih v njej sproščeno namakamo vsaj deset minut. Nato jih dobro osušimo in zmasiramo s hranilno kremo, da si nahranimo ta običajno »podhranjeni« del telesa. Lahko si nanesemo kremo za piling, s katerim bomo odstranili odmrle celice in trdo kožo na petah in noge ob tem dobro zmasirali.
Nato si noge spet dobro umijemo in osušimo, še zlasti med prsti, kjer se sicer rade na vlažni koži naselijo glivice. Tako so noge pripravljene za nanos vlažilne kreme za noge ali za losjon. Enkrat na teden si uredimo tudi nohte, ki morajo biti ravno postriženi, obnohtno kožico pa previdno potisnemo z nohtov. Če se bomo držali tega običaja, nam ne bo nikoli nerodno sezuti čevljev in pokazati svoja stopala.

Vsak dan, za lahek korak

Da bodo naše noge lažje prenašale vsakdanje napore, jim privoščimo vsaj nekajminutno masažo zjutraj, preden se odpravimo od doma, in zvečer pred spanjem. V hladnejših obdobjih si nanesemo hranilno vlažilno kremo, v vročih poletjih pa osvežilni losjon, za kar nam bodo noge zares hvaležne.
Masiramo si jih tako, da s palcem krožimo po loku stopala, z njim počasi drsimo proti prstom in temeljito zmasiramo točke ob korenu prstov. Nato si zmasiramo še nart in gležnje. Tako se bomo znebili utrujenih in oteklih stopal …

- Oglas -

Še več nasvetov in receptov za naravno nego stopal in nog boste našli v novi številki revije Bodi eko.

.

NAJNOVEJŠE