Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaTofu z zelenjavo

Tofu z zelenjavo

MORDA VAS ZANIMA

Odlična kombinacija! Sočna, aromatična omaka in tofu. Okusna omaka in začimbe prepojijo tofu in mu dajo odličen okus. Zraven se prileže riž blagega, nevtralnega okusa.

- Oglas -

tofu z zelenjavo

Čas priprave: 25 min

Sestavine za 4 osebe:

  • majhna glava brokolija
  • 1 srednje velika čebula
  • 1 por
  • 200 g tofuja
  • 3 srednje veliki korenčki
  • 1 večja paprika
  • 2 manjši bučki
  • 250 g sojinih kalčkov
  • jušna žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 čajna žlička naribanega svežega ingverja
  • sojina omaka
  • sol
  • kajenski poper
  • 1 žlička koruznega škroba

Priprava:

  1. Brokoliju odrežemo olesenelo steblo. Razdelimo ga na majhna cvetke, steblo olupimo in narežemo na tanke palčke. Na štedilnik postavimo lonec s slano vodo in jo zavremo. Nato vanjo stresemo brokoli in ga kuhamo 4–5 minut. Z lopatko ga poberemo iz vode, stresemo na cedilo in prelijemo z mrzlo vodo, da se kuhanje ustavi. Vodo prihranimo, da bomo z njo lahko zalili jed.
  2. Drobno nasekljamo čebulo.
  3. Por narežemo na kolesca.
  4. Tofu narežemo na koščke.
  5. Korenje olupimo, mu odrežemo zgornji konec in ga operemo. Razrežemo na tanke rezine, ki so dolge toliko, kot je visoka paprika.
  6. Papriki odstranimo pecelj, jo prerežemo na pol, ji odstranimo peške in notranje belo meso. Temeljito jo operemo in jo narežemo na tanke rezine.
  7. Bučki odrežemo skrajna konca, ju operemo, prerežemo na pol in nato vsako polovico na tanke rezine, enake dolžine, kot so rezine korenja in paprike.
  8. Sojine kalčke stresemo na cedilo in jih dobro stuširamo.
  9. V globoki ponvi ali voku segrejemo olje, na njem opražimo čebulo. Dodamo strt česen in ingver in na hitro premešamo, da zadiši.
  10. V ponev vržemo kose tofuja in jih dobro opečemo na dišeči čebulici.
  11. Dodamo korenje in papriko in vse skupaj dušimo ob stalnem mešanju.
  12. Ko se korenje in paprika malce zmehčata, v ponev dodamo bučke, kalčke in brokoli. Po potrebi zalijemo z vodo, v kateri se je kuhal brokoli.
  13. Prilijemo sojino omako, dodamo ščepec kajenskega popra, premešamo in kuhamo še nekaj minut, da se vsi okusi prepojijo, zelenjava pa rahlo zmehča.
  14. Koruzni škrob dobro zmešamo z malo vode, da razbijemo vse grudice. Postopoma prilijemo omaki in nežno mešamo, da kontroliramo gostoto.
  15. Jed ponudimo s kuhanim ali parjenim rižem. Odlično se poda basmati.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×