Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.
Zdravje & prehranaTofu z zelenjavo

Tofu z zelenjavo

MORDA VAS ZANIMA

Odlična kombinacija! Sočna, aromatična omaka in tofu. Okusna omaka in začimbe prepojijo tofu in mu dajo odličen okus. Zraven se prileže riž blagega, nevtralnega okusa.

- Oglas -

tofu z zelenjavo

Čas priprave: 25 min

Sestavine za 4 osebe:

  • majhna glava brokolija
  • 1 srednje velika čebula
  • 1 por
  • 200 g tofuja
  • 3 srednje veliki korenčki
  • 1 večja paprika
  • 2 manjši bučki
  • 250 g sojinih kalčkov
  • jušna žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 čajna žlička naribanega svežega ingverja
  • sojina omaka
  • sol
  • kajenski poper
  • 1 žlička koruznega škroba

Priprava:

  1. Brokoliju odrežemo olesenelo steblo. Razdelimo ga na majhna cvetke, steblo olupimo in narežemo na tanke palčke. Na štedilnik postavimo lonec s slano vodo in jo zavremo. Nato vanjo stresemo brokoli in ga kuhamo 4–5 minut. Z lopatko ga poberemo iz vode, stresemo na cedilo in prelijemo z mrzlo vodo, da se kuhanje ustavi. Vodo prihranimo, da bomo z njo lahko zalili jed.
  2. Drobno nasekljamo čebulo.
  3. Por narežemo na kolesca.
  4. Tofu narežemo na koščke.
  5. Korenje olupimo, mu odrežemo zgornji konec in ga operemo. Razrežemo na tanke rezine, ki so dolge toliko, kot je visoka paprika.
  6. Papriki odstranimo pecelj, jo prerežemo na pol, ji odstranimo peške in notranje belo meso. Temeljito jo operemo in jo narežemo na tanke rezine.
  7. Bučki odrežemo skrajna konca, ju operemo, prerežemo na pol in nato vsako polovico na tanke rezine, enake dolžine, kot so rezine korenja in paprike.
  8. Sojine kalčke stresemo na cedilo in jih dobro stuširamo.
  9. V globoki ponvi ali voku segrejemo olje, na njem opražimo čebulo. Dodamo strt česen in ingver in na hitro premešamo, da zadiši.
  10. V ponev vržemo kose tofuja in jih dobro opečemo na dišeči čebulici.
  11. Dodamo korenje in papriko in vse skupaj dušimo ob stalnem mešanju.
  12. Ko se korenje in paprika malce zmehčata, v ponev dodamo bučke, kalčke in brokoli. Po potrebi zalijemo z vodo, v kateri se je kuhal brokoli.
  13. Prilijemo sojino omako, dodamo ščepec kajenskega popra, premešamo in kuhamo še nekaj minut, da se vsi okusi prepojijo, zelenjava pa rahlo zmehča.
  14. Koruzni škrob dobro zmešamo z malo vode, da razbijemo vse grudice. Postopoma prilijemo omaki in nežno mešamo, da kontroliramo gostoto.
  15. Jed ponudimo s kuhanim ali parjenim rižem. Odlično se poda basmati.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×