Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.
Dom & energija5 nasvetov za zdravju in okolju prijazno čiščenje

5 nasvetov za zdravju in okolju prijazno čiščenje

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi ljudje imajo občutek, da morajo pri čiščenju uporabljati zelo močna čistilna sredstva, ki jih kupijo v trgovini, sicer ne bodo dosegli želenega učinka. V resnici pa lahko tudi s povsem naravnimi čistili očistite svoj dom enako kvalitetno ali celo bolj. Vsekakor je dobro poznati nekaj skrivnosti, povezanih z ekološkim čiščenjem, saj je to precej bolj prijazno do vašega zdravja in zdravja vaših najbližjih, seveda pa tudi do okolja. Prav zato je tudi vse več tistih, ki se odpovedujejo uporabi klasičnih čistil, saj se zavedajo številnih tveganj, ki jih takšna čistila povzročajo.

- Oglas -

Eko Čistila

Ekološko čiščenje ogledal in oken

Čistila za steklo pogosto vsebujejo amonijak, zato so lahko precej nevarna. Svetujemo vam, da za čiščenje oken in ogledal raje uporabite mešanico 4 žlic limone in 1,5 litra vode. Presenečeni boste nad čistočo stekla. Prav tako zelo učinkovit je pri čiščenju oken in ogledal pripravek iz 60 mililitrov belega kisa, žlice koruznega škroba in 5 decilitrov tople vode. Še ena od zelo dobrih alternativ klasičnim čistilom za steklo pa je mešanica čistilnega alkohola in vode (v razmerju 1 : 1) ter žličke virginskega nepozebnika.

Loščilo za leseno pohištvo

V loščilih za pohištvo običajno najdemo naftne destilate in topila, zaradi česar lahko ogrozijo vaše zdravje. Poleg tega pa njihov vonj pogosto ni najbolj prijeten. Zelo učinkovito naravno loščilo za leseno pohištvo lahko pripravite iz olivnega olja in limoninega soka (razmerje med sestavinama naj bo 2 : 1). Z uporabo tega loščila bo imelo vaše pohištvo prijeten vonj, obenem pa tudi čudovit sijaj.

Čiščenje kamina

Kamin, na katerem so se pojavili madeži zaradi saj in dima, lahko zelo enostavno očistite z uporabo paste iz vinskega kamna in vode. S pasto premažite madeže in pustite delovati oziroma počakajte, da se pasta posuši, nato pa površino dobro zdrgnite. Če vam težave povzroča predvsem čiščenje notranjosti kamina, pa si lahko pomagate tako, da v ogenj občasno vržete pest soli. Gorenje soli bo nekoliko zmehčalo saje, zato bo čiščenje precej hitrejše in enostavnejše.

Ne pozabite na čiščenje prezračevalnih sistemov

- Oglas -

Kvaliteta zraka v vašem domu ima izjemno velik vpliv na zdravje in počutje vaše družine. Četudi redno čistite stanovanje in izvajate tudi generalna čiščenja, bo bivanje v stanovanju še vedno precej manj zdravo, kot bi lahko bilo, če ne boste poskrbeli za čiščenje prezračevalnih sistemov. V njih lahko namreč sčasoma pride do razvoja plesni ter nabiranja prahu, umazanije in drugih škodljivih snovi. Ker gre za zahtevnejše in nemalokrat tudi precej nevarno opravilo, ki ga boste težko izvedli sami, vam svetujemo, da najamete mojstra, ki ima dovolj izkušenj s tovrstnimi deli.

Izvrstno in povsem enostavno čistilo za tla

Kombinacija kisa in vode dela čudeže pri čiščenju večine talnih površin, ki jih lahko najdemo v naših domovih. V 4 litre tople vode nalijte 2,5 decilitra kisa in uporabite mešanico namesto običajnega čistila za tla. Kot že omenjeno, je povsem naravno ter zdravju in okolju prijazno čistilo iz vode in kisa primerno za najrazličnejše talne obloge, od keramičnih ploščic do linoleja, vinila, lesa itn. Po tem, ko zbrišete tla, vam ni treba ponoviti postopka samo z vodo. To vam bo prihranilo tako čas kot vodo, obenem pa bo učinek čistila precej boljši. Ne skrbite zaradi vonja, saj bo že kmalu izginil.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×