0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaOdmašitev por na obrazu: 5 naravnih metod

Odmašitev por na obrazu: 5 naravnih metod

MORDA VAS ZANIMA

Za zamašene pore obrazu je običajno krivo čezmerno delovanje lojnic. Presežek maščob se začne tako kopičiti v porah, kar prispeva k zamašitvi. K težavi pa lahko prispevajo tudi odmrle kožne celice. V stiku s kisikom iz zraka maščobe in odmrle kožne celice oksidirajo, posledično pa postane vsebina pore črna. Ne gre torej za nakopičeno umazanijo, kar pomeni, da manično drgnjenje kože na obrazu ni rešitev. Nasprotno: s tem lahko kožo razdražite in spodbudite intenzivnejše delovanje žlez lojnic, s čimer si lahko nakopljete še več težav z zamašenimi porami. Priporočamo, da raje preizkusite spodnje metode za odmašitev por na obrazu, ki so precej učinkovitejše …

- Oglas -

1. Glinena maska za kožo

Betonitna glina vsebuje ogromno koristnih materialov, obenem pa je odlična izbira za čiščenje kože. Med drugim lahko pomaga tudi pri zamašenih porah, ki so posledica kopičenja maščobe in odmrlih kožnih celic. Glina je sestavljena iz molekul, ki lahko ob stiku z vodo nase vežejo različne nečistoče, nakopičene v porah. Obenem vašo kožo oskrbi s pomembnimi minerali in spodbudi prekrvavitev.

Za pripravo maske za obraz potrebujete približno 1 žlico betonitne gline, ki ji primešajte toliko vode, da dobite gosto pasto, primerno za nanos na obraz. Pasto nato čim bolj enakomerno razporedite po obrazu in počakajte približno 10–20 minut (če je vaša koža zelo občutljiva, bo 10 minut povsem dovolj, sicer pa lahko masko na koži pustite malce dlje). Na koncu strjeno masko odstranite s pomočjo mlačne vode. Kožo nežno obrišite in nanesite kakovostno vlažilno kozmetiko (izbirajte t. i. nekomedogene izdelke, ki ne mašijo por).

2. Znojenje/para

Odlična naravna metoda za prečiščevanje por je lahko tudi znojenje. Redna, malce intenzivnejša telovadba, med katero se dobro preznojite, je lahko tako koristna tudi za vašo kožo. Pri tem je zelo pomembno, da kožo takoj po vadbi očistite, saj lahko sicer težave z zamašenimi porami zgolj poslabšate. Podoben učinek kot vadba ima lahko tudi savnanje. Pri odmaševanju por pa si lahko pomagate tudi s paro.

- Oglas -

3. Pasta iz sode bikarbone in vode

Iz sode bikarbone in vode lahko izdelate zelo učinkovit naravni piling za kožo, ki poskrbi za odmašitev por. Pri tem upoštevajte, da pilinga ne smete uporabljati prepogosto, saj lahko soda bikarbona kožo pretirano izsuši. Obenem pa je tudi pri tej metodi pomembno, da kožo na koncu temeljito navlažite.

4. Sladkorni piling

Učinkovit piling za odmaševanje por, v katerih so se nakopičile odmrle kožne celice in maščobe, je mogoče izdelati tudi iz sladkorja. Sladkorni piling poskrbi za lepšo kožo, obenem pa zmanjša tveganje za akne (zamašene pore so pogosto tesno povezane z nastajanjem aken).

Potrebujete 1 skodelico sladkorja, ki ga zmešajte s 4 žlicami jojobinega olja (uporabite lahko tudi olivno olje, olje grozdnih pečk ali mandljevo olje). Nato lahko po želji dodate še nekaj kapljic poljubnega eteričnega olja. Pred vsako uporabo piling dobro premešajte, nato pa z manjšo količino pilinga nežno zmasirajte obraz. Izperite in nanesite vlažilno kozmetiko. Postopka ne izvajajte več kot dvakrat tedensko.

5. Naravni tonik za kožo z jabolčnim kisom in meto

V kozarcu zmešajte 3 žlice jabolčnega kisa in 3 žlice svežih metinih lističev, nasekljanih na koščke. Kozarec nato za teden dni postavite na temno, hladno mesto.

Mešanico precedite in kis, v katerem so se namakali metini lističi, zmešajte z 250 mililitri vode. Tonik shranjujte v hladilniku, kjer lahko počaka do 7 dni. Nanašajte ga po čiščenju obraza z vodo. Pri nanosu si lahko pomagate s koščkom vate ali pa s stekleničko z razpršilko.

.

NAJNOVEJŠE