0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliPsička Savine Atai zaradi strupene gosenice ostala brez dela jezika

Psička Savine Atai zaradi strupene gosenice ostala brez dela jezika

MORDA VAS ZANIMA

V tem času, ko se temperature nekoliko dvignejo, se predvsem v okolici borovih gozdov začenjajo pojavljati gosenice sprevodnega prelca.

- Oglas -

Strupene dlačice gosenic povzročajo hude reakcije pri ljudeh in sesalcih, zato bodite pozorni zlasti, ko se sprehajate s psi, saj lahko stik z jezikom in sluznico pusti nepopravljive posledice.

Že majhen stik z gosenico lahko povzroči izredno hudo reakcijo na jeziku, sluznici in drugih mehkih tkivih naših štirinožnih prijateljev, saj tkiva začnejo izredno hitro odmirati in jih mora veterinar odstraniti, prav tako lahko pride tudi do smrti.

Na takšno gosenico je na žalost pred dnevi naletela ljubka psička Savine Atai, Lotus, ki se še vedno bori s posledicami stika s to strupeno gosenico. Savina je na družabnih omrežjih objavila fotografije posledic in pod njo zapisala:

- Oglas -

“Tole je težko deliti.
Sliko jezika od Lotus.
A če enemu pomaga … je vredno.
Včasih slika pove več, kot 1000 besed.
To je epilog zgodbe zastrupitve z gosenico, ki je nevarna tudi za ljudi.
Se mi zdi prav, da ga povem.”

Foto: Facebook Savine Atai

Zato bodite v prvih pomladnih dneh previdni, če se sprehajate s svojim psom na območjih, kjer se nahaja borov sprevodni prelec in o tem opozorite tudi prijatelje in znance.

Borov sprevodni prelec

Če vaš kosmatinec vseeno pride v stik z gosenicami prelca, mu nujno, čeprav se bo temu verjetno upiral, z vodo nemudoma temeljito izperite gobček in ustno votlino. S tem mu lahko rešite življenje. Nujno je, da takoj zatem poiščete veterinarsko pomoč.

Preberite tudi: Pozor – v pomladnem času na pse preži nevarnost

NAJNOVEJŠE