Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Lepota & kozmetikaKako nam lahko pri negi kože pomaga soda bikarbona?

Kako nam lahko pri negi kože pomaga soda bikarbona?

MORDA VAS ZANIMA

Soda bikarbona je povezana s skorajda neizčrpnim virom možnih uporab. Verjetno smo že vsi slišali za čiščenje s sodo bikarbono, manj pa je ljudi, ki bi vedeli tudi, da nam lahko pride soda bikarbona zelo prav tudi pri negi kože. Pazljivi morate biti le v primeru, da je vaša koža zelo občutljiva. Tako je dobro, da se najprej na manjšem delčku kože prepričate, da soda bikarbona ne povzroča nezaželenih reakcij. Če ni posebnih ovir, pa lahko sodo bikarbono vključite v svojo »lepotno rutino«. Pomaga vam lahko celo pri odpravi različnih težav, na primer premastne kože in aken.

- Oglas -

Soda bikarbona

Soda bikarbona za naravno čiščenje kože

Naši koži je dobro občasno privoščiti piling, da odstranimo nečistoče in ostanke odmrlih kožnih celic. Pri tem si lahko pomagate prav s sodo bikarbono. Dodajte ji malo vode, da dobite nekakšno pasto. S to mešanico nato nežno zmasirajte oziroma očistite obraz. Pazite, da ne boste pregrobi. Metoda je zelo uporabna tudi takrat, ko vam zmanjka vašega običajnega čistilnega gela, vendar se težko odpravite v posteljo, ne da bi prej z obraza odstranili nečistoče, ki so se na koži kopičile čez dan.

Pomoč pri odpravi aken

Morda se vam zdi, da bi morale biti akne nekaj, česar se znebimo, ko zapustimo najstniška leta. Vendar pa je resnica žal takšna, da imajo z aknami in mozoljčki pogosto težave tudi odrasli. To je lahko povezano z različnimi dejavniki – od genetskih vzrokov do neustrezne prehrane, stresa ipd. Ne glede na to, kaj je razlog, da se soočate z aknami oziroma mozoljčki, pa si lahko pogosto uspešno pomagamo s sodo bikarbono. Najbolj preprosta možnost je, da iz sode bikarbone tudi v tem primeru pripravite pasto, torej tako, da ji dodate nekaj kapljic vode. To mešanico nato nanesite na obraz in počakajte približno 15 minut, da se posuši.

Gre torej za nekakšno preprosto naravno masko. Po preteku 15 minut obraz umijte s toplo vodo. Na koncu na kožo nanesite kakovostno vlažilno kremo, ki seveda ne sme biti premastna. Soda bikarbona je zelo učinkovita pri blaženju aken prav zaradi dejstva, da lahko pomaga preprečiti pretirano mastno kožo. Kot vemo, pa so akne pogosto povezane prav s prekomernim delovanjem lojnic. Po drugi strani pa morate paziti, da z uporabo sode bikarbone ne pretiravate, saj lahko to kožo pretirano izsuši.

Pomirjajoča maska za obraz

- Oglas -

Sodo bikarbono lahko uporabite tudi kot eno izmed sestavin pomirjajoče maske za obraz. Takšna maska je izjemno preprosta za uporabo in učinkovita, obenem pa seveda tudi zelo poceni. Najprej skuhajte kamilični čaj, in sicer iz približno 1 decilitra vode. Kamiličnemu čaju nato dodajte 2 žlici ovsenih kosmičev in 2 žlici vode. Če mešanica ni dovolj gosta, lahko dodate še malce sode bikarbone in kosmičev, če pa je pregosta, pa seveda dodajte nekaj kapljic vode. Ko dosežete primerno konsistenco, nanesite masko na predhodno očiščen obraz. Pustite delovati približno 20 minut, nato pa sperite s toplo vodo. Masko si privoščite enkrat tedensko. Gotovo boste s ponavljanjem tega postopka že kmalu opazili, da je vaša koža precej lepša.

Preberite tudi: Uporaba sode bikarbone

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×