Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Dom & energijaNaravne mešanice za čiščenje steklenih površin

Naravne mešanice za čiščenje steklenih površin

MORDA VAS ZANIMA

Tudi pri naravnem oziroma ekološkem čiščenju je smiselno, da izbiro sestavin prilagodimo površini, ki jo nameravamo očistiti. Tako so na primer pri čiščenju stekla še posebej učinkovite določene kombinacije. Gre za mešanice, ki jih lahko zelo hitro in preprosto pripravite sami – večinoma kar iz sestavin, ki jih imate najverjetneje v kuhinji. Takšna čistila za stekla so poceni ter prijazna do okolja in zdravja. Z uporabo teh naravnih čistil bo steklo na koncu zagotovo bleščeče čisto – rezultat bo takšen, da se z njim težko primerja katero koli kupljeno čistilo za steklo!

- Oglas -

Soda bikarbona in limona

Kis in citrusi

Prisegate na klasične rešitve, tudi ko gre za čiščenje? Potem zagotovo veste, da je kis izbira, s katero težko zgrešite. To seveda velja tudi za čiščenje stekla. Za prijetnejši vonj in še lažje čiščenje pa priporočamo, da kisu dodate lupinico citrusov – limon ali pomaranč. Če imate čas, lahko pripravite čistilo že nekaj dni prej in počakate, da se sestavine zares dobro povežejo. Osnovni recept je sicer ta, da vzamete olupke približno 2 pomaranč ali limon, ki jih prelijete s 125 mililitri kisa. Pustite, da mešanica stoji vsaj nekaj ur, nato pa jo precedite in tekočini primešajte še približno 100 mililitrov vode. Dobro pretresite in uporabite za čiščenje stekla. Namesto olupkov oziroma citrusov lahko po želji uporabite tudi nekaj kapljic izbranega eteričnega olja – tako je lahko priprava tega čistila še hitrejša. Seveda pa je za čiščenje oken in drugih steklenih površin izvrsten tudi zgolj kis brez dodatkov, morda le malce razredčen z vodo.

Koruzni škrob in voda

Ste vedeli, da vam lahko pri čiščenju oken priskoči na pomoč tudi koruzni škrob? Ne glede na to, ali vam je ravno zmanjkalo vašega običajnega čistila za steklo ali pa bi morda želeli preizkusiti naravnejše alternative, vam lahko pride koruzni škrob zelo prav. Priprava čistila za steklo je v tem primeru izjemno preprosta. Potrebujete pol litra vode in 1 žlico koruznega škroba. Voda najprej segrejte, nato pa ji dodajte koruzni škrob. Dobro premešajte. S tekočino očistite okna in druge steklene površine. Na koncu lahko steklo zdrgnete še s starim časopisnim papirjem. Sijaj, ki ga boste s tem dosegli, vas bo zagotovo povsem navdušil!

Soda bikarbona in voda

Odlično čistilo za steklo je mogoče pripraviti tudi iz sode bikarbone, ki je seveda uporabna tudi za pripravo drugih naravnih čistil. Segrejte približno 250 mililitrov vode, ki ji primešajte žlico sode bikarbone. Z mešanico nato očistite steklo. Vsa naravna čistila za čiščenje stekla je seveda smiselno pred uporabo preliti v posodico z razpršilko. Uporabite lahko kar prazno embalažo kupljenega čistila za steklo, če jo imate pri roki. Tudi v tem primeru si lahko obetate bleščeče čista okna, v čiščenje pa vam ne bo treba vložiti veliko truda in časa. Tako kot pri drugih vrstah čiščenja se tudi pri steklenih površinah pogosto izkaže, da so preproste in naravne rešitve večinoma najboljše. Pa še uporaben nasvet oziroma »opomnik«, saj je to verjetno nekaj, kar že veste, a mnogi na ta napotek večkrat pozabijo. Čiščenja oken se je najbolj smiselno lotiti na oblačen dan, ne takrat, ko je (zelo) sončno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×