Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Zdravje & prehranaGlina zdravi opekline in neguje našo kožo

Glina zdravi opekline in neguje našo kožo

MORDA VAS ZANIMA

Opekline zdravljene z glino se zacelijo bolje, hitreje in pustijo manj sledov kot pri drugih postopkih, v svoji knjigi »Glina zdravi« piše Raymond Dextreit. Posledice opeklin so odvisne od naše ažurnosti. Če bomo hitro ukrepali, se bo rana prej zacelila.

- Oglas -

Glina za opekline

Na opeklino položimo gazo in na gazo glino. Če nas še vedno boli, po eni uri glino odstranimo, gazo pa pustimo prilepljeno na rani. Glina prežene vsakršno možnost okužbe in absorbira vse drobce umazanije, ki so lahko v rani. Oblogo si pripravljamo vsak dan, tudi ponoči, dokler ne začne rasti novo tkivo na rani. Kasneje si naredimo okoli štiri obloge na dan, vse dokler ni tkivo popolnoma obnovljeno.

Pri lažjih opeklinah rok, si kozarec napolnimo z glineno maso in roko vtaknemo naravnost notri.

V veliko primerih bo že ena ura dovolj za zmanjšanje bolečin.

Nega kože

- Oglas -

Veliko industrijske kozmetike je narejene na osnovi gline. Lahko pa si masko za čvrsto in sijočo kožo pripravimo kar sami. Maso pripravimo iz polovico gline v prahu ter polovico paradižnikovega soka. Vodo lahko zamenjamo tudi z olivnim oljem. Maso vtremo po celem obrazu, pustimo čez noč in speremo z mlačno vodo.

Glina je bila človeku že od nekdaj v veliko pomoč. Poleg sonca, zraka in vode je glina najmočnejše sredstvo za fizično regeneracijo.

Več o glini si preberite tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×