0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaGlina zdravi opekline in neguje našo kožo

Glina zdravi opekline in neguje našo kožo

MORDA VAS ZANIMA

Opekline zdravljene z glino se zacelijo bolje, hitreje in pustijo manj sledov kot pri drugih postopkih, v svoji knjigi »Glina zdravi« piše Raymond Dextreit. Posledice opeklin so odvisne od naše ažurnosti. Če bomo hitro ukrepali, se bo rana prej zacelila.

- Oglas -

Na opeklino položimo gazo in na gazo glino. Če nas še vedno boli, po eni uri glino odstranimo, gazo pa pustimo prilepljeno na rani. Glina prežene vsakršno možnost okužbe in absorbira vse drobce umazanije, ki so lahko v rani. Oblogo si pripravljamo vsak dan, tudi ponoči, dokler ne začne rasti novo tkivo na rani. Kasneje si naredimo okoli štiri obloge na dan, vse dokler ni tkivo popolnoma obnovljeno.

Pri lažjih opeklinah rok, si kozarec napolnimo z glineno maso in roko vtaknemo naravnost notri.

V veliko primerih bo že ena ura dovolj za zmanjšanje bolečin.

- Oglas -

Nega kože

Veliko industrijske kozmetike je narejene na osnovi gline. Lahko pa si masko za čvrsto in sijočo kožo pripravimo kar sami. Maso pripravimo iz polovico gline v prahu ter polovico paradižnikovega soka. Vodo lahko zamenjamo tudi z olivnim oljem. Maso vtremo po celem obrazu, pustimo čez noč in speremo z mlačno vodo.

Glina je bila človeku že od nekdaj v veliko pomoč. Poleg sonca, zraka in vode je glina najmočnejše sredstvo za fizično regeneracijo.

Več o glini si preberite tukaj.

NAJNOVEJŠE