Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Zdravje & prehranaNoč čarovnic in barve za obraz

Noč čarovnic in barve za obraz

MORDA VAS ZANIMA

Noč čarovnic je skoraj že pred vrati, zato ste nekateri že pripravili svoje kostume za ta večer. Vendar pa bodite pozorni pri izbiri barv za obraz, saj nekatere vsebujejo velike količine svinca!

- Oglas -

Svinec je vrsta kovine, ki je za ljudi strupena, dolgoročno pa lahko povzroči razne zdravstvene težave. Poleg svinca pa dokazano nekatere barve za obraz vsebujejo tudi nikelj, kobalt in krom.

Testiranje barv za obraz, ki ga je izvedla organizacija Campaign for Safe Cosmetics je vključevalo 10 različnih prazničnih barv za obraz. Izsledki tega testiranja pa so podali dokaj šokanten izid, saj je vseh 10 barv vsebovalo sledi svinca.

Dolgotrajnejša izpostavljenost svincu lahko vodi do poškodb možganov, še posebej pa je to nevarno za otroke, saj njihovi možgani še niso tako razviti kot odrasli. Zato lahko takšne poškodbe v rani mladosti vodijo do slabših učnih uspehov ter nasilnih izbruhov.

Podobna raziskava, opravljena s strani iste organizacije pa je razkrila, da tudi v sprejih za lase najdemo sledi svinca, butana, triama (nevrotoksičen ter rakotvoren), aluminijevega oksida (nevrotoksičen), propilen glikon (rakotvoren) ter pigmente – zelen 7 in moder 15, katera nista odobrena za uporabo v kozmetiki.

- Oglas -

Zato bodite previdni, koliko barve in spreja boste nanesli to leto nase in na svoje otroke, saj ima to lahko dolgoročne posledice. Poskusite najti čim bolj naravne in nevtralne barve.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×