Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeNevarnosti eko nakupovalne vrečke

Nevarnosti eko nakupovalne vrečke

MORDA VAS ZANIMA

Nakupovalne vrečke za večkratno uporabo hitro postajajo trend za vse, ki dajo kaj na okolje.Vendar pa moramo tudi tukaj paziti na nekatere stvari in svoje zdravje, kajti na te vrečke se hitro naberejo bakterije in plesni.

- Oglas -

Raziskave centra EPIC (Canadian Environment and Plastics Industry Council) so pokazale, da so imele te vrečke v veliko primerih nevarne količine bakterij, kar 40% vrečk pa je vsebovalo tudi neko vrsto plesni ali glivice. Posledice tega so lahko zastrupitve s hrano, kožna obolenja, alergične reakcije, napade astme ter obolenja ušes.

Zato se je dobro držati naslednjih navodil za uporabo nakupovalnih vrečk za večkratno uporabo:

  1. Pazite, da ne daste vseh proizvodov v isto vrečko: nikoli ne mešajte mesa ter mlečnih izdelkov z ostalimi proizvodi.
  2. Vrečk za včkratno uporabo ne uporabljajte za več namenov: te vrečke primerne za skoraj vse. Vendar pa se na primer lahko ob uporabi teh vrečk za shranjevanje mokrih oblačil, v vrečki naberejo zaradi vlage različne vrste nevidnih plesni, kar se na koncu prenese na hrano.
  3. Vrečke posušite preden jih shranite: tudi na ta način se lahko pojavi v vrečki plesen in bakterije, saj se v mokri vrečki nabira vlaga, če le-ta ni bila prej posušena.
  4. Bodite pozorni kje jih hranite: po navadi damo vrečke na tla, ko pridemo iz trgovine, da lahko odpremo prtljažnik avtomobila, s tem pa se na vrečke prenese umazanija, ki se bo v prtljažniku avtomobila prenašala še na druge stvari in hrano.
  5. Operite jih: vrečke lahko brez težav operete v pralnem stroju, s tem pa boste iz vrečke izprali večino bakterij in plesni. Hladilne vrečke pa operite s gobo in milom. Vendar pa bodite pozorni, da boste vrečke najprej posušili in šele nato zopet shranili.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×