0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeNevarnosti eko nakupovalne vrečke

Nevarnosti eko nakupovalne vrečke

MORDA VAS ZANIMA

Nakupovalne vrečke za večkratno uporabo hitro postajajo trend za vse, ki dajo kaj na okolje.Vendar pa moramo tudi tukaj paziti na nekatere stvari in svoje zdravje, kajti na te vrečke se hitro naberejo bakterije in plesni.

- Oglas -

Raziskave centra EPIC (Canadian Environment and Plastics Industry Council) so pokazale, da so imele te vrečke v veliko primerih nevarne količine bakterij, kar 40% vrečk pa je vsebovalo tudi neko vrsto plesni ali glivice. Posledice tega so lahko zastrupitve s hrano, kožna obolenja, alergične reakcije, napade astme ter obolenja ušes.

Zato se je dobro držati naslednjih navodil za uporabo nakupovalnih vrečk za večkratno uporabo:

  1. Pazite, da ne daste vseh proizvodov v isto vrečko: nikoli ne mešajte mesa ter mlečnih izdelkov z ostalimi proizvodi.
  2. Vrečk za včkratno uporabo ne uporabljajte za več namenov: te vrečke primerne za skoraj vse. Vendar pa se na primer lahko ob uporabi teh vrečk za shranjevanje mokrih oblačil, v vrečki naberejo zaradi vlage različne vrste nevidnih plesni, kar se na koncu prenese na hrano.
  3. Vrečke posušite preden jih shranite: tudi na ta način se lahko pojavi v vrečki plesen in bakterije, saj se v mokri vrečki nabira vlaga, če le-ta ni bila prej posušena.
  4. Bodite pozorni kje jih hranite: po navadi damo vrečke na tla, ko pridemo iz trgovine, da lahko odpremo prtljažnik avtomobila, s tem pa se na vrečke prenese umazanija, ki se bo v prtljažniku avtomobila prenašala še na druge stvari in hrano.
  5. Operite jih: vrečke lahko brez težav operete v pralnem stroju, s tem pa boste iz vrečke izprali večino bakterij in plesni. Hladilne vrečke pa operite s gobo in milom. Vendar pa bodite pozorni, da boste vrečke najprej posušili in šele nato zopet shranili.

.

NAJNOVEJŠE