Izolacija iz eko volne

  Ste zjutraj videli na oknih vlago, ki je čez noč nastala zaradi vašega dihanja? To je dober znak za menjavo ali nadgradnjo boljše izolacije.

  Seveda pa je glavni problem izolacije sama cena. Eko volna seveda ni nč kaj cenejša od steklene volne, vendar pa je bolj trpežna ter ne srbi ob dotiku tako kot steklena volna. Okolju pa je prijazna zato, ker je 85% vseh sestavin iz recikliranih plastenk. S tem ste naredili dvakratno uslugo okolju (manj porabe energije zaradi gretja in manj izpustov ogljikovega dioksida zaradi recikliranja in ne uporabe steklenih mineralov), kar vam je verjetno lahko za vzgled.

  Tudi sama montaža takšne izolacijeje dokaj preprosta in jo lahko izvedete sami, ker vam ne bo potrebno uporabiti zaščitne maske in očal, čeprav je priporočljiva uporaba le-teh, ko polagate novo izolacijo čez staro, ki je iz steklene volne.

  Tehnična nekaj tehničnih podatkov:
  Toplotna prevodnost 200mm eko volne je 0.0425 W/mk, toplotna odpornost pa 4.706 M2K/W.
  Povprečna debelina steklene volne je od 50-200mm, njena prevodnost pa je približno 0,045 W/mK.

  Ne pozabite pa seveda, da je pomembna tudi celotna toplotna izolacija hiše.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  1 komentar

  1. No ja: “Ste zjutraj videli na oknih vlago, ki je čez noč nastala zaradi
   vašega dihanja? To je dober znak za menjavo ali nadgradnjo boljše
   izolacije”
   To ravno ne drži. Kondenz na oknih nima popolnoma nič veze z izolacijo v stenak ampak izključno in samo z nižjo temperaturo stekla. Če že kaj menjati, potem je treba menjati okna.

   Nekaj popolnoma drugega pa je nabiranje vlage na stenah ali stropovih. Tam pa ima veliko veze izolacija, kakršna je predstavljena v tem članku.

  Comments are closed.