Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
RubrikeZanimivostiNekaj nasvetov, kako med prazniki ostati v dobri formi

Nekaj nasvetov, kako med prazniki ostati v dobri formi

MORDA VAS ZANIMA

Prazniki so tukaj vrati, kar pomeni številne zabave ter obiski sorodnikov in prijateljev. Praznične mize se bodo šibile pod težo piškotov, peciv, potic in drugih prazničnih jedi. Kako kljub slastnim dobrotam ostati v dobri formi in se izogniti odvečnim kilogramom? Ponujamo vam nekaj nasvetov!

- Oglas -

Prazniki

Skušajte se izogniti sladkarijam

Med prazniki boste verjetno prejeli kar nekaj sladkih dobrot. V večji meri kot sicer se jim lahko izognete tako, da jih na dosegu roke pustite le nekaj, ostale pa shranite v zamrzovalnik ali pa jih podarite naprej. Namesto običajnih sladic pa si nasploh raje privoščite dobrote iz polnozrnate moke, sladkane z medom, agavinim sirupom ali koščki sadja.

Ohranite nadzor nad hrano

Namesto, da na praznovanjih hrano jemljete iz skupnih pladnjev ali posodic, si k mizi raje prinesite krožnik. Nanj naložite toliko jedi, kot jih nameravate pojesti. Na ta način boste ohranili nadzor nad količino hrane in se izognili prenajedanju.

Jejte počasi in z užitkom

Vsak grižljaj dobro prežvečite in se prepustite vonju in okusu hrane.

Prinesite svojo jed

- Oglas -

Ste povabljeni na zabavo in ne veste, kakšno hrano bodo tam stregli? Ponudite se, da boste prinesli svojo jed! Pripravite nekaj zdravega in okusnega – s tem pa ne boste naredili usluge le gostitelju, temveč tudi sebi, saj boste natanko vedeli, da boste lahko pojedli nekaj zdravega.

Ne pozabite na oreščke

Oreščki so zelo okusna in zdrava alternativa številnim klasičnim prigrizkom.

Telovadite zjutraj

V prazničnem času velikokrat hitimo – bodisi nakupujemo darilca, pripravljamo peciva ali obiskujemo sorodnike in prijatelje. Kljub natrpanem urniku si poskušajte vzeti nekaj časa za telovadbo – predlagamo, da telovadite zjutraj, saj tako ne boste izpustili nobene dnevne aktivnosti. Še več – ker bo jutranja vadba že za vami, boste dan in vse opravke, ki jih prinaša, naredili bolj zadovoljni in z več energije.

Vsaj za trenutek pozabite na dieto

Svojo dieto vsaj za trenutek postavite na stranski tir – konec koncev so le prazniki! Namesto, da se osredotočate na štetje kalorij, se prehranjujte zdravo. Če se boste dosledno držali stroge diete, se vam ob s slastnimi dobrotami obloženih mizah kaj hitro lahko zgodi, da boste imeli občutek, da ste za nekaj prikrajšani – in se prej ali slej pregrešili.

Pojdite na sprehod po svežem zraku

Temperature so nam to zimo za sprehajanje po svežem zraku več kot naklonjene. Na družinskih srečanjih se zato, če je le mogoče, odločite za sprehod. S seboj lahko povabite tudi ostale družinske člane – tako boste storili nekaj zdravega za svoje telo, hkrati pa se boste tudi odlično zabavali.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×