Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeNedavno izumrle živalske vrste (2. del)

Nedavno izumrle živalske vrste (2. del)

MORDA VAS ZANIMA

Nadaljujemo s  serijo člankov, ki je posvečena živalskim vrstam, ki so v zadnjih letih ali desetletjih za vedno izginile z našega planeta.

Tecopa Pupfish

- Oglas -

Omenjena vrsta ribe je znana po tem, da sodi med prvo živalsko vrsto, ki je bila razglašena za izumrlo po Zakonu o ogroženih vrstah iz leta 1973.

Našli smo jo lahko v puščavi Mojave, izumrla pa je zaradi uničenja njenega naravnega prostora zaradi poseganja v naravo.

Kozorog s Pirinejev

Žival je izumrla leta 2000, vendar pa je kloniran kozorog, ki so ga ustvarili iz ostankov kože originalnega kozoroga s Pirinejev, ponovno uvidel luč sveta leta 2009. Na žalost pa je kmalu po rojstvu umrl zaradi komplikacij s pljuči.

Kozorog s Pirinejev je izumrl zaradi predivjega lova na to žival, naravovarstveniki pa krvijo Špansko vlado za ta incident, saj niso naredili nič, da bi to preprečili.

Veličasten zahodno afriški črni nosorog

- Oglas -

Omenjeni nosorog je izumrl leta 2006, po tem ko je naravovarstvenikom splodletelo najti še zadnje primerke tega nosoroga v Cameroonu.

Zahodno afriški črni nosorog je bil ena izmed štirih podvrst nosoroga, izumrl pa je zaradi divjega lova na njegov rog, za katerega verjamejo, da poseduje moč afrodizijaka.

Tiger z otoka Java

Podobno kot iger s Sumatre je bil tudi tiger z Jave avtohtona žival Indonezije. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je bil viden kot nadloga. Vendar pa je z razvojem otočja bilo vedno več ljudi in vedno manj tigrov. Do leta 1950 pa je na otoku Java prebivalo le še 20 tigrov.
Na izumrtje tigra z Jave je vplival napredek v kmetijstvu ter izguba naranega okolja. Prav tako pa je posledično s tem rpišla tudi vse večja onesnaženost, katera je “zabila še zadnji žebelj v krsto“. Poskusi ohranitve te vrste pa so prav tako spodleteli med leti 1940 in 1950.

Prejšnji članekRecept: Korenčkovi kroketi
Naslednji članekElektronska pijavka?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×