Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaRecept: Korenčkovi kroketi

Recept: Korenčkovi kroketi

MORDA VAS ZANIMA

korenčkovi kroketi

- Oglas -

Korenčkovi kroketi so zdrava zelenjavna jed, ki jo lahko naredimo, ko imamo brezmesne dneve.

Sestavine (za 3 osebe):
300 korenja
100 g moke
50 g čičerkine moke
1/2 žličke zmletega koriandra
1/2 žličke zmletih kardamomovih semen
1 žlička soli
1/4 žličke popra ali kajenskega popra
1/4 žličke pecilnega praška
1/2 žlice peteršilja

Korenje na drobno naribamo, po potrebi odcedimo tekočino in jo prihranimo. Korenju dodamo moko in začimbe ter dobro premešamo. Če je zmes presuha, dodamo korenčkov sok ali vodo do take gostote, da lahko oblikujemo čvrste kroglice. Te ocvremo v olju na zmernem ognju, saj se drugače na površini zapečejo, znotraj pa so še surove. Odcedimo jih in ponudimo kot dodatek k sočni zelenjavni jedi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×