Dom & energijaElektronska pijavka?

Elektronska pijavka?

MORDA VAS ZANIMA

Pijavke so znane po tem, da pijejo kri, dokler niso polne in takrat se ločijo od gostitelja. Naše elektronske naprave pa na žalost nimajo te sposobnosti, da bi se odklopile iz omrežja, ko so polne.

- Oglas -

Pred kratkim pa so predstavili Outlet Regulator, ki izklopi adapter iz omrežja, ko zazna, da je naprava polna. S tem spremeni naše ‘vampirske’ naprave v pijavke.

Napravo je izumil Conor Klein, ki je študent na univerzi za oblikovanje na Rhode Islandu. Verjetno si vsi želimo, da naše elektronske naprave ne bi porabile toliko elektrike, vendar pa je težko nadzorovati kdaj je naprava polna in jo izklopiti iz omrežja, še posebej, če nas takrat ni doma ali pa nimamo časa nadzorovati, kdaj je naprava polna.

Outlet Regulator pa deluje na principu časovnika ter elektromehanike in enostavno odklopi kabel iz omrežja, ko je naprava polna.

- Oglas -

Napravo pa lahko “v akciji“ vidite na naslednjem videu:

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×