fbpx
Domov Dom & energija Elektronska pijavka?

Elektronska pijavka?

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Pijavke so znane po tem, da pijejo kri, dokler niso polne in takrat se ločijo od gostitelja. Naše elektronske naprave pa na žalost nimajo te sposobnosti, da bi se odklopile iz omrežja, ko so polne.

Pred kratkim pa so predstavili Outlet Regulator, ki izklopi adapter iz omrežja, ko zazna, da je naprava polna. S tem spremeni naše ‘vampirske’ naprave v pijavke.

Napravo je izumil Conor Klein, ki je študent na univerzi za oblikovanje na Rhode Islandu. Verjetno si vsi želimo, da naše elektronske naprave ne bi porabile toliko elektrike, vendar pa je težko nadzorovati kdaj je naprava polna in jo izklopiti iz omrežja, še posebej, če nas takrat ni doma ali pa nimamo časa nadzorovati, kdaj je naprava polna.

Outlet Regulator pa deluje na principu časovnika ter elektromehanike in enostavno odklopi kabel iz omrežja, ko je naprava polna.

Napravo pa lahko “v akciji“ vidite na naslednjem videu:

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×