Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaNeprijetne vonjave pod pazduho lahko preprečimo

Neprijetne vonjave pod pazduho lahko preprečimo

MORDA VAS ZANIMA

Veliko ljudi se sooča s težavami, ki jih povzročajo neprijetne vonjave pod pazduho, saj zna to biti moteče za samega človeka, kot tudi za njegovo okolico.

- Oglas -

Problem je v tem, da so nekateri ljudje bolj nagnjeni k izločanju neprijetnih vonjav kot drugi, razlogi za to pa so lahko zdravstveni ali pa premalo posvečanja osebni higieni. Če ste pred kratkim ugotovili, da ste eden izmed tistih, ki imajo neprijetne vonjave pod pazduho, potem si v nadaljevanju preberite, kaj lahko glede tega storite.

Neprijetne vonjave pod pazduho

Preprečite neprijetne vonjave pod pazduho

1. Korak: Prehrana

Bodite pozorni na to kaj zaužijete, saj so lahko neprijetne vonjave pod pazduho povezane s hrano. Znebite se rafiniranega sladkorja, prekomernega uživanja raznih začimb, ki so znane po tem, da se jih zavonja v potu (npr. česen je po tem najbolj znan). Prav tako pa lahko na vonj vplivajo tudi nekatere pijače – kava, čaj ter ostale pijače, ki vsebujejo kofein, saj te dehidrirajo telo, kar lahko povzroči probleme s telesnimi vonjavami. Pozorni pa bodite tudi na to, da popijete vsaj osem kozarcev tekočine na dan, da bo vaše telo dobilo zadostno količino vode.

Preprečimo neprijetne vonjave pod pazduho

2. Korak: Higiena

- Oglas -

Stuširajte se vsaj enkrat na dan! Pogosto so za vonjave bolj krive bakterije, kot pa sam pot. Če pa imate še posebej neprijeten vonj, pa dodajte dve skodelici paradižnikove mezge v vašo kopel, v kateri se namakajte najmanj 15 minut. Prav tako pa posvetite še posebno pozornost dolečenim problematičnim delom tesela (padzuham, genitalijam ter podplatom).

3. Korak: Kozmetična sredstva

Pod pazduho uporabite raje antiperspirant, kot pa deodorant. Če pa se še posebej veliko potite, potem pa raje uporabite sodo bikarbono, saj bo ta absorbirala vlago kot tudi neprijetne vonje.

4 . Korak: Oblačila

Vaša oblačila naj bodo raje malce ohlapnejša, da lahko zrak nemoteno kroži. V oprijetih oblačilih se boste le še bolj potili. Prav tako pa ne nosite istega dela oblačila dvakrat, ampak ga raje umijte, če vidite, da se je to oblačilo nalezlo neprijetnega vonja. V pralni stroj pa lahko dodate tudi skodelico kisa, ki bo zatrl neprijetne vonje, katerih se po navadi ne znebi samo z mehčalcem.

Prejšnji članekElektronska pijavka?
Naslednji članekOgroženi morski psi

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×