Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeNatisljive litijeve baterije

Natisljive litijeve baterije

MORDA VAS ZANIMA

Najprej smo dobili solarne celice, ki se jih je dalo natisniti, nato OLED luči, sedaj pa se bo dalo natisiti tudi litijeve baterije!

- Oglas -

Japonski raziskovalci so namreč pred kratkim naznanili, da so razvili način, kako masovno proizvajati baterije s pomočjo tiskalnikov. Takšna baterija bo izredno tanka, saj bo merila je 500 mikro metrov, poleg tega pa bo tudi fleksibilna ter kompatibilna s fleksibilno solarno baterijo. Kombinacija teh dveh pa pomeni neke vrste manjši generator.


Prototipi baterije za enkrat proizvedejo 2V – 4V, vendar pa sama kapaciteta baterije še ni bila razkrita. Sama proizvodnja teh baterij se bo zaradi novega odkritja lahko drastično povečala, padla pa bo sama cena teh baterij, kar je za nas potrošnike dobra novica.

Raziskovalci upajo, da bodo lahko njihovo odkritje dali na trg že v roku enega leta.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×