Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Ekologija & okoljeNatečaj za Sola eko stand up nastop

Natečaj za Sola eko stand up nastop

MORDA VAS ZANIMA

Slopak Eko Stand upSlopak, vodilna neprofitna družba na področju recikliranja in ravnanja z odpadno embalažo in nacionalna koordinacija Ekošol, ob podpori Sole iz Pivovarne Union d.d., tudi letos organizirata nagradni natečaj, ki poteka v okviru natečaja Embalaža je vsepovsod okrog nas in letos poteka že sedmič. Naslov letošnjega natečaja je SOLA EKO STAND UP.

- Oglas -

Natečaj poteka od 15. marca do 10. junija 2011, k so delovanju pa so povabljene vse osnovne šole. Trenutno je prispelo že več kot 60 prijav na letošnji natečaj, v šestih letih se je natečaja udeležilo skupno več kot 135.000 otrok.

V okviru nagradnega natečaja bodo otroci imeli možnost razmišljati o pomenu ločenega zbiranja odpadne embalaže in pomenu recikliranja za varstvo okolja, saj bodo k temu problemu pristopili na kreativen način. S tem, ko se bodo seznanili z reciklažno potjo Sola plastenke, bodo lahko seznanjeni s tem, kaj lahko nastane iz ločeno zbranih odpadnih plastenk. Otroci bodo napisali, zaigrali, zaplesali, zrežirali ali posneli stand up predstavo o ločenem zbiranju odpadne embalaže ter se tako potegovali za privlačno nagrado – Pustolovščino v pustolovskem parku Bled.
Pripravlja se tudi veliki finale, ki je za enkrat ovit v tančico skrivnosti, o njem pa boste še pravočasno obveščeni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×