0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNaredite si svoj alojin gel

Naredite si svoj alojin gel

MORDA VAS ZANIMA

Aloe vera gel je znan po svojih številnih koristih za kožo. Znano je, da pomaga pri zdravljenju opeklin, vključno z opeklinami od sonca, saj ima pomirjujoče in hladilne lastnosti. Prav tako lahko pomaga pri zdravljenju manjših odrgnin in prask ter pri zmanjševanju vnetja kože. Zaradi svoje vsebnosti vitaminov in mineralov aloe vera pomaga pri vzdrževanju zdrave in sijoče kože.

- Oglas -

Koristi alojinega gela za lase

Alojin gel je prav tako koristen za lase. Deluje kot naravni vlažilec, ki pomaga pri preprečevanju suhih in poškodovanih las. Prav tako je koristen pri preprečevanju prhljaja, saj pomaga uravnavati produkcijo olja in odpravlja srbenje lasišča. Redna uporaba aloe vera gela na laseh lahko spodbudi rast las in jih naredi močnejše in zdravejše.

Gel iz aloe vere za “notranje” težave

Poleg tega, da je koristen za kožo in lase, aloe vera gel prinaša tudi številne koristi za notranjost telesa. Je bogat vir antioksidantov, ki pomagajo zaščititi telo pred škodljivimi prostimi radikali. Prav tako je koristen pri prebavnih težavah, saj pomaga pri lajšanju zaprtja in izboljšuje prebavni sistem. Nekatere raziskave celo kažejo, da lahko aloe vera gel pomaga pri uravnavanju krvnega sladkorja in izboljša srčno zdravje.

Sveže pripravljen gel iz aloe vere je najbolj učinkovit pri odpravljanju infekcij in celjenju opeklin kot kupljeni pripravki.

- Oglas -

Potrebujete:

  • 60 g olupljenih in narezanih listov aloe vere
  • 1000 mg vitamina C v prahu
  • 800 enot olja vitamina E
  • žličko eteričnega olja sivke

Sestavine v mešalcu temeljito premešajte. Ohladite v hladilniku. Premažite opekline. Preostanek mase lahko hranite v hladilniku, kjer bo ostala sveža do 2 meseca.

NAJNOVEJŠE