0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNaredite si domačo kozmetiko iz žajblja

Naredite si domačo kozmetiko iz žajblja

MORDA VAS ZANIMA

Sonce, morje, vročina in veter so pustili sledi na naši koži. Stres, vrnitev v delovno okolje in premalo časa posvečenega odpravljanju poškodb, ki smo jih nabrali čez poletje, se zares pokaže šele oktobra. Drobna vnetja, nova guba, rahlo utrujena koža brez leska pa še kakšen lišaj – vse to lahko opazimo pri malo bolj poglobljenem pregledu stanja. Skrajnji čas je za intenzivno nego, preden se stanje naše kože še poslabša, in prav žajbelj nam ponuja odgovor na naše težave.

- Oglas -

zajbelj

Žajbljeva vsestranskost

Uporabljali so ga že stari Egipčani, Grki in Rimljani. Sloves zdravilne rastline, ki se kaže že v njegovem latinskem imenu (salvare pomeni zdraviti oziroma ozdraveti), je ohranil tudi v srednjem veku, ko je bilo zaukazano gojiti žajbelj v vseh samostanskih vrtovih. Izvira s sredozemskega območja in je vedno veljal kot rastlina, ki podaljšuje življenje in upočasnjuje staranje.

Žajbljevo eterično olje je primerno za vse vrste kože. Če imate težave z virusi, bakterijami ali glivicami, želite pozdraviti vnetja ali okužbe kože, sprostiti mišice, odpraviti utrujenost, napeti in očistiti kožo, jo zaščititi pred staranjem, odpraviti neprijetne vonje ali ustaviti potenje, vam bo žajbelj vedno ponudil rešitev za vaše težave …

- Oglas -

Več o žajblju in recepte za kozmetiko najdete v oktobrski reviji Bodi eko >>

.

NAJNOVEJŠE