Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.
Lepota & kozmetikaNaredite si domačo kozmetiko iz žajblja

Naredite si domačo kozmetiko iz žajblja

MORDA VAS ZANIMA

Sonce, morje, vročina in veter so pustili sledi na naši koži. Stres, vrnitev v delovno okolje in premalo časa posvečenega odpravljanju poškodb, ki smo jih nabrali čez poletje, se zares pokaže šele oktobra. Drobna vnetja, nova guba, rahlo utrujena koža brez leska pa še kakšen lišaj – vse to lahko opazimo pri malo bolj poglobljenem pregledu stanja. Skrajnji čas je za intenzivno nego, preden se stanje naše kože še poslabša, in prav žajbelj nam ponuja odgovor na naše težave.

- Oglas -

zajbelj

Žajbljeva vsestranskost

Uporabljali so ga že stari Egipčani, Grki in Rimljani. Sloves zdravilne rastline, ki se kaže že v njegovem latinskem imenu (salvare pomeni zdraviti oziroma ozdraveti), je ohranil tudi v srednjem veku, ko je bilo zaukazano gojiti žajbelj v vseh samostanskih vrtovih. Izvira s sredozemskega območja in je vedno veljal kot rastlina, ki podaljšuje življenje in upočasnjuje staranje.

Žajbljevo eterično olje je primerno za vse vrste kože. Če imate težave z virusi, bakterijami ali glivicami, želite pozdraviti vnetja ali okužbe kože, sprostiti mišice, odpraviti utrujenost, napeti in očistiti kožo, jo zaščititi pred staranjem, odpraviti neprijetne vonje ali ustaviti potenje, vam bo žajbelj vedno ponudil rešitev za vaše težave …

Več o žajblju in recepte za kozmetiko najdete v oktobrski reviji Bodi eko >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×