Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Zdravje & prehranaImate težave s sklepi? Poskusite terapijo z limono

Imate težave s sklepi? Poskusite terapijo z limono

MORDA VAS ZANIMA

Vsi vemo, da so limone izjemno zdrave: pozitivno vplivajo na želodec, jetra, imunski in kardiovaskularni sistem. S pogostim uživanjem limon lahko preprečimo marsikatero bolezen: gripo, ledvične kamne, visok krvni pritisk, bronhitis … Limone so tudi odlično naravno zdravilo za bolečine v križu in sklepih.

- Oglas -

Zdravilo za sklepe - limona

Naloga sklepov je, da povezujejo kosti in omogočajo premikanje. Pri tem se iz različnih razlogov obrablja hrustanec, kar vodi v drgnjenje sklepov in s tem bolečino. Vitamin C, ki je v limoni prisoten v izdatnih količnah, sodeluje pri ustvarjanju pomembnih beljakovin, ki so sestavni del vezi, kit in tkiva. S pomočjo tega vitamina lahko torej obnovimo obrabljene snovi. Vitamin C vpliva tudi na vzdrževanje kosti, hrustanca in zob ter celjenje ran. V limoni je tudi veliko kalcija, minerala, ki kostem daje trdnost.

Protibolečinska obloga iz limone

Predstavljamo vam enostaven recept, s katerim si boste na naraven način pomagali, če vas pestijo bolečine v sklepih pa tudi križu. Opozarjamo vas, da je mešanico treba pripraviti nekoliko prej, preden jo lahko dejansko uporabite. Za protibolečinsko oblogo iz limone potrebujete: 2 limoni, olivno olje in stekleno posodo s pokrovom.

Postopek priprave:

  1. Olupite limoni in olupke položite v posodo.
  2. Posodo napolnite z olivnim oljem in jo tesno zaprite. Pustite stati dva tedna.
  3. Mešanico z gazo vtrite na boleče mesto. Gaze ne odstranjujte.
- Oglas -

Najboljši razultat boste dosegli, če se terapije lotite pred spanjem, saj bo obloga delovala čez noč. V nasprotnem primeru pa pustite gazo na obolelem mestu 3 do 4 ure.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×