[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaImate težave s sklepi? Poskusite terapijo z limono

Imate težave s sklepi? Poskusite terapijo z limono

MORDA VAS ZANIMA

Vsi vemo, da so limone izjemno zdrave: pozitivno vplivajo na želodec, jetra, imunski in kardiovaskularni sistem. S pogostim uživanjem limon lahko preprečimo marsikatero bolezen: gripo, ledvične kamne, visok krvni pritisk, bronhitis … Limone so tudi odlično naravno zdravilo za bolečine v križu in sklepih.

- Oglas -

Zdravilo za sklepe - limona

Naloga sklepov je, da povezujejo kosti in omogočajo premikanje. Pri tem se iz različnih razlogov obrablja hrustanec, kar vodi v drgnjenje sklepov in s tem bolečino. Vitamin C, ki je v limoni prisoten v izdatnih količnah, sodeluje pri ustvarjanju pomembnih beljakovin, ki so sestavni del vezi, kit in tkiva. S pomočjo tega vitamina lahko torej obnovimo obrabljene snovi. Vitamin C vpliva tudi na vzdrževanje kosti, hrustanca in zob ter celjenje ran. V limoni je tudi veliko kalcija, minerala, ki kostem daje trdnost.

Protibolečinska obloga iz limone

Predstavljamo vam enostaven recept, s katerim si boste na naraven način pomagali, če vas pestijo bolečine v sklepih pa tudi križu. Opozarjamo vas, da je mešanico treba pripraviti nekoliko prej, preden jo lahko dejansko uporabite. Za protibolečinsko oblogo iz limone potrebujete: 2 limoni, olivno olje in stekleno posodo s pokrovom.

Postopek priprave:

  1. Olupite limoni in olupke položite v posodo.
  2. Posodo napolnite z olivnim oljem in jo tesno zaprite. Pustite stati dva tedna.
  3. Mešanico z gazo vtrite na boleče mesto. Gaze ne odstranjujte.
- Oglas -

Najboljši razultat boste dosegli, če se terapije lotite pred spanjem, saj bo obloga delovala čez noč. V nasprotnem primeru pa pustite gazo na obolelem mestu 3 do 4 ure.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×