0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNaredite naravno penečo kopel

Naredite naravno penečo kopel

MORDA VAS ZANIMA

Za mlade mamice je najbrž najbolj sproščujoča tista kopel, ki jo naredijo za svoje otroke. V tem času so otroci praviloma pridni in si lahko ob opazovanju otrok malce oddahnejo in sprostijo. Kopel deluje na otroke zdravilno, pa še čisti bodo. Za kopel lahko uporabimo hraljive sestavine, ki bodo blagodejno vpivale na naše malčke. Če boste sami naredili še penečo kopel, bo zabava še toliko večja. Veliko mamic peneče kopeli za svoje malčke sploh ne uporablja, saj so preveč agresivne in umetne. Zavedajo se občutljivosti mlade kože in otroke raje kopajo brez zabavnih mehurčkov. Zato le pogumno. Izdelajte domačo penečo kopel, vaši otroci bodo navdušeni.

- Oglas -

Peneča kopel

Izbirajte bio sestavine

Recepti za peneče kopeli niso tako preprosti kot recepti za navadne kopeli brez mehurčkov. Sestavine moramo dobro premešati, penečo kopel pa natočiti v banjo, še preden natočimo vodo. Poleg tega ne smemo pričakovati enakega učinka, kot pri trgovinskih izdelkih. Ti namreč vsebujejo nekatere kemikalije, ki se dobro penijo, a so za kožo naših otrok škodljive. Je pa doma pripravljena peneča kopel nežnejša, pa še diši lahko po našem okusu. Če so otroci dovolj veliki, lahko pomagajo pri izdelavi peneče kopeli in zabava se bo pričela še pred samim kopanjem.

Za izdelavo peneče kopeli boste potrebovali polovico skodelice doma narejenega tekočega mila. Postopki za pripravo mila so nekoliko daljši in ga ni treba izdelovati posebej za vašo penečo kopel. Če ga boste že delali, ga naredite več še za morebitna darila in za vsakodnevno uporabo. Z domačimi mili se boste izognili nepotrebnim industrijskim barvilom in dišavam, čisti pa boste prav tako. Tekoče milo, ki ga boste uporabljali le za penečo kopel, lahko tudi kupite. Pazite pa, da bo blago in ekološko. Polovico skodelice tekočega mila zmešamo s četrtino skodelice medu in s polovico skodelice bio mandljevega olja. Dodajte še žličko vanilijevega ekstrata za prijatnejši vonj. Sestavine dobro premešajte in vlijte v stekleničko, ki jo hranite v hladilniku. Pred uporabo potrebno količino prelijemo v skodelico in vanjo vmešamo še beljak, ki poskrbi, da bodo mehurčki trajali dlje.

- Oglas -

Če bi želeli več mehurčkov, uporabite nekoliko manj olja. Namesto vanilijevega ekstrata pa lahko dodamo drugačne naravne dišave. Dodamo lahko nekaj kapljic dišečega eteričnega olja, dobra izbira je denimo sivka. Penečo kopel lahko kombinirabo z zelišči. Ko je kopel pripravljena, ko imamo tudi dovolj pene, lahko dodamo še kamilice, ognjič ali vrtnico.

Ob prehladu pa cimet

Če so vaši otroci prehlajeni, h kopeli dodamo timijan, liste tropovca, lahko tudi mentol ali kafro. Za prehladna obolenja sta dobra tudi cimet ali cimetovo olje, saj zavirata rast bakterij in glivic ter krepita odpornost, spodbujata nastajanje potu in izločanje skozi kožo. A morate biti pri cimetu previdni, še posebej pri malčkovi koži, saj cimet lahko povzroča alergične reakcije.

Čeprav bodo otroci v kopeli uživali, naj v vroči vodi ne bodo dlje kot dvajset minut. Pazite tudi, da gredo otroci v kopel s praznim želodcem oziroma vsaj eno uro po jedi. Hrana naj bo pripravljena za uživanje po kopeli, saj bodo najbrž lačni in utrujeni. Kopel lahko izvajate zvečer pred spanjem, saj bo večina otrok po kopeli lažje in bolj trdno zaspala. Čeprav se otroci med kopeljo berzskrbno in pridno igrajo, jih ne smemo pustiti izpred oči niti za trenutek. Hitro se namreč zgodi nesreča in otrok namesto zraku vdihne vodo. Zato bodite ves čas ob njih, obleke in brisače pripravite še pred začetkom kopanja.

.

NAJNOVEJŠE