Zdravje & prehranaNaravno nad modrice

Naravno nad modrice

MORDA VAS ZANIMA

Modrice se razvijejo, ko se drobne krvne žilice tik pod kožo raztrgajo – najpogosteje ob udarcu ali padcu. Pretrgane žilice tako začno spuščati kri naravnost v podkožno tkivo, slednje pa se navzven vidi v obliki črno modrega znamenja na koži. Modrice po navadi izginejo v obdobju 2 do 4 tednov, v tem času pa zamenjajo cel spekter pojavnih barv – od škrlatno modre do rumenkasto zelene. Ker pa omenjene barvne spremembe večini posameznikov ne odgovarjajo in bi se modric želeli znebiti čim hitreje smo vam v nadaljevanju pripravili štiri ideje kako lahko z zunanjo uporabo primernih živil celjenje modric še bolj pospešite.

- Oglas -

modrice

Ananas

Vsebuje naravno kemično spojino oziroma sadni encim, ki pomaga raztapljati krvne strdke. Encim bromelain tako lahko pomaga odpravljati modrice. Košček ananasa položimo na modrico ter ga ovijemo s povojem. V takšnem položaju ga pustimo delovati okoli 45 minut. Postopek ponavljamo vsak dan, vse dokler ne dobimo občutka, da se je modrica nekoliko zmanjšala oziroma zbledela.

Krompir

Skuhamo neolupljen krompir ter ga olupimo. Za tem ga pretlačimo ter mu dodamo 2 žlici medu in malo vode. Zmes nanesemo na modrico ter jo pustimo delovati nekaj ur. Postopek lahko ponavljamo vsak dan, vse dokler ne opazimo izboljšanja.

Čebula

Čebulo narežemo na tanke rezine, jo položimo na modrico ter jo zavijemo s povojem. Pustimo jo delovati od nekaj minut do ene ure, za boljše rezultate pa postopek ponovimo večkrat na dan.

Limona

- Oglas -

Košček limone položimo na modrico in ga pustimo delovati nekaj minut. Limona je namreč dober vir vitamina C, ki je potreben v času celjenja zunanjih ter notranjih poškodb.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×