0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Vrt & VrtnarjenjeNaravni pripravki za krepitev rastlin

Naravni pripravki za krepitev rastlin

MORDA VAS ZANIMA

Da ostanejo naše rastline zdrave ter kar se da odporne proti boleznim in škodljivcem, je prvi korak, da so vitalne in v dobri kondiciji.

- Oglas -

Za vitalnost rastlin poskrbimo tako, da jih oskrbujemo primerno njihovim zahtevam, kar vključuje optimalne substrate, primerno zalivanje, gnojenje, osvetlitev in temperaturo. Poznamo pa tudi naravne pripravke, ki pomagajo, da so naše rastline bolj »krepke«.  Kis in mleko najdemo skoraj v vsakem gospodinjstvu.

skropljenje
Pripravek iz mleka krepi in je kot pomoč pri zatiranju gliv plesnivk. Škropivo pripravimo iz polmastnega mleka (še boljše je, če je tudi iz nepasteriziranega) ter ga zmešamo z vodo v razmerju 1:1. Če pa imamo domače polnomastno mleko pa lahko na 3 dcl mleka dodamo 7 dcl vode. Uporabimo lahko tudi sirotko. Škropimo enkrat na teden ali lahko tudi pogosteje, ko je največja nevarnost pojava gliv plesnivk.

Raztopino iz kisa, naredimo tako, da veliko žlico 5 % jabolčnega kisa zmešamo s 3 l vode. Raztopino poškropimo po okuženih rastlinah. Pomaga proti pegavostim na listih, tudi na vrtnicah, pripravek uporabljamo preventivno in tudi kurativno, ko rastline že zbolijo.

- Oglas -

Damjana Benec, univ. dipl. ing. agr.

.

NAJNOVEJŠE