Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Vrt & VrtnarjenjeNaravni pripravki za krepitev rastlin

Naravni pripravki za krepitev rastlin

MORDA VAS ZANIMA

Da ostanejo naše rastline zdrave ter kar se da odporne proti boleznim in škodljivcem, je prvi korak, da so vitalne in v dobri kondiciji.

- Oglas -

Za vitalnost rastlin poskrbimo tako, da jih oskrbujemo primerno njihovim zahtevam, kar vključuje optimalne substrate, primerno zalivanje, gnojenje, osvetlitev in temperaturo. Poznamo pa tudi naravne pripravke, ki pomagajo, da so naše rastline bolj »krepke«.  Kis in mleko najdemo skoraj v vsakem gospodinjstvu.


Pripravek iz mleka krepi in je kot pomoč pri zatiranju gliv plesnivk. Škropivo pripravimo iz polmastnega mleka (še boljše je, če je tudi iz nepasteriziranega) ter ga zmešamo z vodo v razmerju 1:1. Če pa imamo domače polnomastno mleko pa lahko na 3 dcl mleka dodamo 7 dcl vode. Uporabimo lahko tudi sirotko. Škropimo enkrat na teden ali lahko tudi pogosteje, ko je največja nevarnost pojava gliv plesnivk.

Raztopino iz kisa, naredimo tako, da veliko žlico 5 % jabolčnega kisa zmešamo s 3 l vode. Raztopino poškropimo po okuženih rastlinah. Pomaga proti pegavostim na listih, tudi na vrtnicah, pripravek uporabljamo preventivno in tudi kurativno, ko rastline že zbolijo.

Damjana Benec, univ. dipl. ing. agr.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×