Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeAli lahko v prihodnosti pričakujemo drastičen upad temperatur v Evropi?

Ali lahko v prihodnosti pričakujemo drastičen upad temperatur v Evropi?

MORDA VAS ZANIMA

Tok, ki skrbi za to, da ima Velika Britanija dokaj milo podnebje zaradi nenehnega mešanja tople vode in tropskega podnebja, ki ga ta tok prinese, se naj po podatkih ni drastično spremenil v preteklih dvajsetih letih, na kar naj bi vplivalo globalno segrevanje.

- Oglas -


Znanstveniki sicer verjamejo, da so manjše anomalije od leta 1993 del naravnega cikla, vendar pa nekateri okoljevarstveniki namigujejo, da lahko spremembe temperatur ta tok ustavijo, kar bi pomenilo nenaden upad temperatur v Evropi.

Takšna katastrofa je bila uprizorjena v filmu The Day After Tomorrow (Dan po jutrišnjem) in je dejansko lahko uresničljiva, saj nekateri računalniški modeli prikazujejo točno to.


Zato NASINA skupina že nadzoruje spremembe v nivoju morja preko satelitov, s katerimi sledijo spremembam tega zalivskega toka, ki skrbi za temperature, katerih smo v Evropi navajeni.

Odkrili so, da med letoma 2002 ter 2009 ni bilo nikakršnega opaznega premika in da se tok spreminja s sezonami. Sateliti so sicer pred letom 1993 opazili manjše spremembe, vendar pa znanstveniki verjamejo, da so premajhne, da bi lahko nakazovale kaj večjega in da so te verjetno le del naravnega cikla.

- Oglas -


Zalivski tok bo tako še nekaj časa ohranjal zmerno podnebje na stari celini, vendar pa je vseeno potrebno paziti na spremembe, saj bi te lahko drastično spustile temperature v Evropi. Ta tok pa je del večjega premikanja vode, ki ga poganjajo vetrovi, skrbi pa tudi za raznovrstnost ter gostoto vode.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×