0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaReciklirajte vaš mobilnik

Reciklirajte vaš mobilnik

MORDA VAS ZANIMA

Danes že skoraj ni človeka v razvitem svetu, ki ne bi imel vsaj enega mobilnega telefona. In ker današnji trend narekuje, da bi naj bili v koraku s časom, je ogromno ljudi začelo (pre)hitro menjati svoje ‘stare’ mobilne telefone za bolj moderne ali zmoglivejše. Vendar pa se je potrebno starega mobilnika znebiti pravilno.

- Oglas -


Povprečna življenska doba mobilnega telefona je danes postala nekaj manj kot 18 mesecev. V reciklažo pa pride le 1 % vseh mobilnih telefonov, kar je dokaj zastrašujoč podatek. Za Ameriški trg je bilo izračunano popvrečje, da se na leto ‘upokoji’ kar 130 milijonov mobilnikov! Od teg pa skoraj vsi vsebujejo svinec, ki je nevaren za povodje, če pride v stik z njim. Nevarni pa so tudi tisti telefoni brez svinca, saj ti skoraj zagotovo vsebujejo večje količine bakra, niklja, cinka ter antimona, ki končajo na smetiščih.

Zato naredite nekaj dobrega za okolje že s tem, da se pravilno znebite vašega starega mobilnega telefona. To pa storite tako, da ga enostavno odnesete na mobilni center, kjer bodo vzeli stare telefone ali pa vam povedali, kam lahko odvržete svojega. Te telefone bodo nato pravilno reciklirali in tako preprečili, da bi nevarni elementi ter kemikalije prišli v stik z okoljem.

.

NAJNOVEJŠE