Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.
Dom & energijaReciklirajte vaš mobilnik

Reciklirajte vaš mobilnik

MORDA VAS ZANIMA

Danes že skoraj ni človeka v razvitem svetu, ki ne bi imel vsaj enega mobilnega telefona. In ker današnji trend narekuje, da bi naj bili v koraku s časom, je ogromno ljudi začelo (pre)hitro menjati svoje ‘stare’ mobilne telefone za bolj moderne ali zmoglivejše. Vendar pa se je potrebno starega mobilnika znebiti pravilno.

- Oglas -


Povprečna življenska doba mobilnega telefona je danes postala nekaj manj kot 18 mesecev. V reciklažo pa pride le 1 % vseh mobilnih telefonov, kar je dokaj zastrašujoč podatek. Za Ameriški trg je bilo izračunano popvrečje, da se na leto ‘upokoji’ kar 130 milijonov mobilnikov! Od teg pa skoraj vsi vsebujejo svinec, ki je nevaren za povodje, če pride v stik z njim. Nevarni pa so tudi tisti telefoni brez svinca, saj ti skoraj zagotovo vsebujejo večje količine bakra, niklja, cinka ter antimona, ki končajo na smetiščih.

Zato naredite nekaj dobrega za okolje že s tem, da se pravilno znebite vašega starega mobilnega telefona. To pa storite tako, da ga enostavno odnesete na mobilni center, kjer bodo vzeli stare telefone ali pa vam povedali, kam lahko odvržete svojega. Te telefone bodo nato pravilno reciklirali in tako preprečili, da bi nevarni elementi ter kemikalije prišli v stik z okoljem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×