Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Vrt & VrtnarjenjeNaravni pripravki za bolezni sobnih rastlin

Naravni pripravki za bolezni sobnih rastlin

MORDA VAS ZANIMA

Skrb za okolje in naravo se kot že velikokrat omenjeno, prične doma pri vsakem posamezniku. Tudi varstvo rastlin ni nobena izjema. Naravni pripravki za bolezni sobnih rastlin se uporabljajo že stoletja, saj včasih niso poznali kemičnih substanc.

- Oglas -

Naravni pripravki za bolezni sobnih rastlin

Kateri so najbolj znani naravni pripravki za bolezni sobnih rastlin in njihove sestavine?

Naše babice in prababice so še kako dobro poznale raznovrstne naravne pripravke za bolezni okrasnih rastlin. Tako poznamo zeliščne izvlečke, zeliščne brozge in zeliščne čaje. Pripravke pripravljamo iz rastlin kot so velika kopriva, navadni gabez, njivska preslica, navadni vratič, navadni plešec, pravi pelin, črni bezeg, navadna kamilica, navadni regrat, vrtni ognjič, navadni rman, žajbelj, zdravilna špajka, čebula, česen ter različne mešanice naštetih.

Pripravek iz česna na primer naredimo tako, da 70g strokov zrežemo v 10  litrov vode, pustimo 24 ur ter nato precedimo. Z nerazredčenim pripravkom škropimo proti glivičnim boleznim po tleh in po rastlinah, škropimo trikrat v presledkih treh dni. Te pripravke lahko uporabljamo tudi na rastlinah na prostem.

Naj pa poudarimo, da so naravni pripravki za rastline učinkoviti, vendar ne smemo pričakovati čudežev, uporabljamo jih kot dodatni pripomoček, saj nam v celoti ne odpravijo težave. Preverite tudi, kako naredimo gabezov čaj za rastline.

Naj bodo rastline varne

- Oglas -

Za razliko od pridelovalcev, ki morajo uporabiti vsa sredstva, da dosežejo začrtane cilje, na vrtu ni tako. Veliko pomembneje je, da pri delu z rastlinami uživamo. Poleg tega ljubiteljski vrtnarji večinoma nimajo ne znanja ne opreme za pravilno rabo sredstev za varstvo rastlin. To nikakor ne pomeni, da podcenjujemo njihovo znanje, saj je izračun potrebne količine določenega sredstva za varstvo rastlin za hektar pšenice ali sadovnjaka s super moderno škropilnico mnogo lažji kot izračun za eno samo rastlino, pri kateri imamo na voljo navadno ročno škropilnico.

Zaradi manjših površin sta odmerjanje pripravka in samo škropljenje težja, poleg tega pa lahko v strnjenih naseljih zanese sredstvo tudi na sosedov vrt, posebno pri škropljenju večjih rastlin. Alternativa kemičnim sredstvom za varstvo rastlin so naravni pripravki za bolezni sobnih rastlin, ki lahko pomagajo v posameznih primerih, vendar je njihova učinkovitost v primerjavi s kemičnimi sredstvi za varstvo rastlin mnogo slabša in proti najbolj agresivnim boleznim in škodljivcem povsem nezadovoljiva.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×