Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Lepota & kozmetikaNaravna sredstva za sončenje za brezskrbno poletje

Naravna sredstva za sončenje za brezskrbno poletje

MORDA VAS ZANIMA

V sodobnem  času, se zaradi stanjšane ozonske plasti, nikakor ni priporočljivo preveč izpostavljati soncu.  Ravno ozonska plast je v preteklosti vpila večji del spektra UV žarkov in na ta način delno zaščitila našo kožo, danes pa tega ni več in zato je izpostavljanje na žgočem soncu še toliko bolj nevarno.

- Oglas -

Krema za sončenjeNajvečja in najbolj učinkovita zaščita pred soncem so še vedno oblačila, ustrezna pokrivala in na sploh umik v senco oziroma v notranje prostore. Najhujše in najbolj nevarno sonce je ravno med 11. in 16. uro, zato se ga v tem času, kolikor je mogoče, izogibajte.

V sodobnem času nas strokovnjaki prepričujejo, da nas samo višji zaščitni faktor – 30+, ustrezno zaščiti pred soncem in, da moramo kremo nanašati vsakih nekaj ur. Prav tako nas opozarjajo naj se nikamor ne odpravimo brez pokrival, sončnih očal, gosto tkanih oblačil in podobno. Prav tako, se ne smemo izpostavljati soncu med 11. In 16. Uro. Kam vse to pelje? Ali to dejansko pomeni, da bomo v prihodnosti ljudje morali pričeti razmišljati o nočnem kopanju? Je nočno kopanje morebiti novi modni trend?  Vso morje informacij o sončenju in zaščitnih sredstvih nas dela še bolj nevedne in ljudje se med policami kozmetičnih sredstev za zaščito pred soncem že težko znajdemo, saj je na tržišču že mali milijon raznovrstnih izdelkov za ta namen, da enostavno ne vemo kaj je boljše in kaj ne. Redko kdo pa kdaj pomisli na naravna zaščitna sredstva pred soncem in njihovo vlogo v človeškem organizmu. Sonce  pa je kljub vsemu potrebno za naše zdravje in kožo, saj proizvaja koži potreben vitamin D. Ta pa je tudi zelo pomemben za zdrave kosti.

Najpogosteje uporabljena naravna sredstva za zaščito in nego kože so:

Ste se kdaj zamislili in se odločili za nakup naravnih kozmetičnih sredstev ali se iz leta v leto, kot po nekakšnem podate med police in kupite prvo stvar, ki vam pade v oči in se cenovno izplača? Mislite malo nase in na svoje zdravje. Ko je v igri zdravje, ne gre gledati samo na ceno! Znanstveniki so odkrili številne naravne proizvode, ki ne škodujejo vašemu organizmu in uspešno delujejo kot zaščita proti soncu – res je, da doma narejena naravna kozmetika mogoče ni tako močna in ne vsebuje visoke zaščite, kot je faktor 30 in več, so pa zato naši koži in okolju prijazni. Takšni proizvodi so predvsem olja iz različnih rastlin, katera lahko po želji izdelate tudi sami doma.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×