Zdravje & prehranaNapitek za čiščenje pljuč

Napitek za čiščenje pljuč

MORDA VAS ZANIMA

Kajenje povzroča nepopravljive in resne posledice na pljučih. Čeprav te škode ni mogoče popolnoma odpraviti, poskusite  z napitkom, ki spodbuja prečiščevanje toksinov iz pljuč. Primeren je tako za kadilce kot bivše kadilce.

- Oglas -

Tri glavne sestavine napitka za čiščenje pljuč so: kurkuma, ingver in čebula, ki imajo razstrupljevalne lastnosti, združeni pa predstavljajo pravo razstrupljevalno bombo!

Napitek za čiščenje pljuč

Kurkuma je indijska začimba, ki jo že na daleč prepoznamo po njeni živahni barvi. Ima izjemno pozitiven vpliv na zdravje, zato jo lahko tudi sicer večkrat vključite v svojo kuhinjo. Vsebuje vitamine in minerale, ki delujejo proti raku, bakterijam in virusom.

Ingver se pogosto uporablja za umiritev razdraženega želodca, vendar ima še veliko drugih sposobnosti. Med drugim spodbuja izločanje odvečne sluzi iz pljuč, ki se v njih nabira tudi zaradi kajenja.

- Oglas -

Čebula v sebi skriva izjemno antioksidativno moč in protirakave lastnosti. Dokazano zdravi nekatere vrste raka, saj zavira nadaljnjo rast rakavih celic.

Kako pripraviti napitek?

Potrebujete:

 • 2 žlici kurkume,
 • 400 g čebule,
 • za palec ingverjeve korenine,
 • 400 g naravnega sladila (med, stevia, javorjev sirup ipd.),
 • 1 l vode.

Priprava:

 1. Sladilo zmešajte z vodo in segrejte, dokler ne zavre.
 2. Nasekljajte čebulo in ingver ter ju dodajte mešanici. Ponovno zavrite.
 3. Dodajte kurkumo. Zmanjšajte na srednji ogenj.
 4. Segrevajte, dokler ne ostane samo še polovica začetne količine napitka.
 5. Precedite v kozarec.
 6. Pustite, da se napitek ohladi na sobo temperaturo in ga nato dajte v hladilnik.
 7. Uživajte 2 jedilni žlici napitka dnevno: prvič zjutraj in drugič zvečer, vsaj dve uri po jedi.

Kajenje povzroča odvisnost, kar pa še ne pomeni, da z njim ne moremo prenehati. Zagotovo ne bo lahko, vendar boste s tem naredili ogromno za svoje zdravje. Tudi po opustitvi kajenja še vedno uživajte ta prečiščevalni napitek. Uživajo ga lahko tudi kadilci, vendar bo učinek najboljši pri ljudeh, ki ne kadijo več.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×