Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaNajboljša živila proti notranjim zajedavcem

Najboljša živila proti notranjim zajedavcem

MORDA VAS ZANIMA

Nekateri ljudje se spopadajo s ponavljajočimi se težavami, povezanimi s paraziti oziroma notranjimi zajedavci. Ti se običajno naselijo v črevesju in povzročajo celo vrsto neprijetnih simptomov. Pogosto se izkaže, da je eden izmed najpomembnejših ukrepov za preprečevanje pretirane razmnožitve nepovabljenih gostov v našem telesu sprememba prehrane. Pomembno je predvsem, da redno vključujete živila, ki so znana po odlični zaščiti pred notranjimi zajedavci …

- Oglas -

Preverite tudi: Paraziti: Očitni in manj očitni znaki notranjih zajedavcev

Črevesje in notranji paraziti

Česen

Skorajda ni zdravstvene težave, ki je česen ni bi zmogel vsaj omiliti. Odličen je na primer v boju z bakterijami, glivicami in virusi, pomaga pa tudi pri večjih notranjih zajedavcih. Redno uživanje česna, najbolje svežega, ima torej pomembno vlogo pri zaščiti pred najrazličnejšimi paraziti, ki lahko ogrozijo vaše zdravje. Česen pa ni učinkovit samo v obliki preventive, ampak vam lahko pomaga tudi takrat, ko so se notranji zajedavci že razmnožili.

Fermentirana živila

Kaj imajo skupnega kislo zelje, kombuča, vodni kefir, kisla repa ipd.? Prav ste uganili, vse to so fermentirana živila, ki vsebujejo veliko probiotikov – koristnih bakterij, ki so nujne za zdravo in uravnoteženo črevesno floro. Eden izmed razlogov, zakaj je uživanje tovrstnih živil tako pomembno, je tudi dejstvo, da igrajo nepogrešljivo vlogo pri ohranjanju močnega imunskega sistema. To pa med drugim pomeni, da se bo telo precej lažje znebilo morebitnih parazitov.

- Oglas -

Preberite tudi: Kateri so najbolj priljubljeni probiotični napitki

Feferoni

Večina notranjih zajedavcev ne sodi med največje ljubitelje pikantne hrane. Če se jih želite znebiti, je tako priporočljivo, da pogosteje posežete po feferonih ali po čiliju v prahu. Podoben učinek imata tudi kajenski in klasični črni poper.

Ananas

V ananasu je mogoče najti večje količine izjemno pomembnega proteolitičnega encima, imenovanega bromelain. Ta ne pomaga samo pri boljši prebavi, ampak lahko pripomore tudi k uničevanju notranjih zajedavcev, kot so na primer gliste.

Kokos

Tudi kokosovo olje je znano po tem, da lahko pomaga v boju s številnimi škodljivimi mikroorganizmi (bakterije, glivice itn.). Izkazalo pa se je, da je kokos tudi odlično živilo za tiste, ki se spopadate z notranjimi paraziti. S tem je mišljen kokos v vseh oblikah, vključno s kokosovim oljem.

Čebula

Še eno odlično živilo vse, ki se želite znebiti parazitov oziroma zmanjšati nevarnost, da bi se ti ponovno razmnožili v vašem telesu, pa je čebula. Tudi v tem primeru je, podobno kot pri česnu, še posebej priporočljivo, da poskušate čim pogosteje uživati surovo, torej toplotno neobdelano čebulo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×