Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaNajboljša živila proti notranjim zajedavcem

Najboljša živila proti notranjim zajedavcem

MORDA VAS ZANIMA

Nekateri ljudje se spopadajo s ponavljajočimi se težavami, povezanimi s paraziti oziroma notranjimi zajedavci. Ti se običajno naselijo v črevesju in povzročajo celo vrsto neprijetnih simptomov. Pogosto se izkaže, da je eden izmed najpomembnejših ukrepov za preprečevanje pretirane razmnožitve nepovabljenih gostov v našem telesu sprememba prehrane. Pomembno je predvsem, da redno vključujete živila, ki so znana po odlični zaščiti pred notranjimi zajedavci …

- Oglas -

Preverite tudi: Paraziti: Očitni in manj očitni znaki notranjih zajedavcev

Črevesje in notranji paraziti

Česen

Skorajda ni zdravstvene težave, ki je česen ni bi zmogel vsaj omiliti. Odličen je na primer v boju z bakterijami, glivicami in virusi, pomaga pa tudi pri večjih notranjih zajedavcih. Redno uživanje česna, najbolje svežega, ima torej pomembno vlogo pri zaščiti pred najrazličnejšimi paraziti, ki lahko ogrozijo vaše zdravje. Česen pa ni učinkovit samo v obliki preventive, ampak vam lahko pomaga tudi takrat, ko so se notranji zajedavci že razmnožili.

Fermentirana živila

Kaj imajo skupnega kislo zelje, kombuča, vodni kefir, kisla repa ipd.? Prav ste uganili, vse to so fermentirana živila, ki vsebujejo veliko probiotikov – koristnih bakterij, ki so nujne za zdravo in uravnoteženo črevesno floro. Eden izmed razlogov, zakaj je uživanje tovrstnih živil tako pomembno, je tudi dejstvo, da igrajo nepogrešljivo vlogo pri ohranjanju močnega imunskega sistema. To pa med drugim pomeni, da se bo telo precej lažje znebilo morebitnih parazitov.

- Oglas -

Preberite tudi: Kateri so najbolj priljubljeni probiotični napitki

Feferoni

Večina notranjih zajedavcev ne sodi med največje ljubitelje pikantne hrane. Če se jih želite znebiti, je tako priporočljivo, da pogosteje posežete po feferonih ali po čiliju v prahu. Podoben učinek imata tudi kajenski in klasični črni poper.

Ananas

V ananasu je mogoče najti večje količine izjemno pomembnega proteolitičnega encima, imenovanega bromelain. Ta ne pomaga samo pri boljši prebavi, ampak lahko pripomore tudi k uničevanju notranjih zajedavcev, kot so na primer gliste.

Kokos

Tudi kokosovo olje je znano po tem, da lahko pomaga v boju s številnimi škodljivimi mikroorganizmi (bakterije, glivice itn.). Izkazalo pa se je, da je kokos tudi odlično živilo za tiste, ki se spopadate z notranjimi paraziti. S tem je mišljen kokos v vseh oblikah, vključno s kokosovim oljem.

Čebula

Še eno odlično živilo vse, ki se želite znebiti parazitov oziroma zmanjšati nevarnost, da bi se ti ponovno razmnožili v vašem telesu, pa je čebula. Tudi v tem primeru je, podobno kot pri česnu, še posebej priporočljivo, da poskušate čim pogosteje uživati surovo, torej toplotno neobdelano čebulo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×