Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
Zdravje & prehranaMarinka Štern iz Reke ljubezni: Človek jo preprosto mora imeti rad

Marinka Štern iz Reke ljubezni: Človek jo preprosto mora imeti rad

MORDA VAS ZANIMA

Človek jo preprosto mora imeti rad. Pod na videz krhko zunanjostjo, milino in nežnostjo se skriva pravi vulkan energije, ki ga je v skoraj 50 letih na odrih, filmu, radiu in televiziji razdala občinstvu. Ustvarila je številne predstave, vsej Sloveniji pa se je 71-letna igralka Marinka Štern nazadnje priljubila z vlogo simpatične Tereze v nanizanki Reka ljubezni.

- Oglas -

Ta izjemna ženska nam je odprla svojo dušo in srce. Razkrila je, kako se je kot drobna deklica z Jezerskega podala na pot po gledališčih doma in po svetu, koga ljubi, po čem hrepeni in kje najde svoj mir.

Marinka Štern, Tereza, Reka Ljubezni

S planinami in neokrnjeno naravo obdana majhna vas Jezersko bo vedno imela prav posebno mesto v Marinkinem srcu. »Ne glede na to, da že desetletja živim v Ljubljani, Jezersko še vedno štejem za svoj dom. Le tam si lahko popolnoma oddahnem po vsem, kar mi prinaša življenje,« svojo pripoved začne igralka, ki nikoli ne bo pozabila brezskrbnih otroških dni, ko je imela popolno svobodo, ko sta starša delala v Gozdnem gospodarstvu. Večina vaščanov je bila zaposlena tam, saj drugega ni bilo.

Medtem ko sta bila starša v službi, so jo po končani šoli čuvali stari starši in ji dajali nekaj ur popolne svobode, ki jo je izkoristila za raziskovanje okolice doma in narave. Za svoja odkrivanja je imela proste roke, zabičali so ji le, naj se izogiba ceste, po kateri so vozili les in je bila nevarna. Vse drugo pa je bilo v domeni njene bujne otroške domišljije.

- Oglas -

»Kamorkoli sem se ozrla, me je obkrožala narava. Stari oče mi je izdelal gugalnico in čisto svojo hišo iz lesa, v kateri se je razbohotil moj otroški domišljijski svet. Do osmega leta sem odraščala kot edinka, na neki način zavita v vato. Nato pa je prišel brat in stvari so se malo spremenile,« se spominja in dodaja, da je bila precej prestrašen otrok, obenem pa tudi svojeglav in trmoglav.

Le stežka je ubogala, sploh če se ji kaj ni zdelo prav. Njeno brezskrbno odraščanje na vasi je trajalo vse do enajstega leta, ko na Jezerskem ni bilo kompletne osemletke in so jo poslali k tetama v Kamnik in Domžale, da jo je končala in razprla krila za naprej. Takrat se ji še sanjalo ni, da bosta teti pomembno zaznamovali njeno poznejšo poklicno pot …

Več si preberite v novembrski reviji Bodi eko >>

revija Bodi eko - november 2018

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×