Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Lepota & kozmetikaNad celulit s pomočjo ajurvedskih nasvetov

Nad celulit s pomočjo ajurvedskih nasvetov

MORDA VAS ZANIMA

Celulit se po ajurvedi na telesu pojavi takrat, ko se okvari prebavni ogenj ali agni, metabolizem pa takrat postane počasen, kar vpliva na  prebavo in nalaganje neustrezno predelanih ostankov prebave v telesu. Celulit lahko glede na ajurvedo odpravimo tako, da zopet vzpostavimo prebavni ogenj. Za to je pomembno predvsem razstrupljanje jeter, tako se namreč zopet vzpostavi sposobnost telesa, da učinkovito presnavlja maščobe.

- Oglas -

Ajurveda - celulit

Suha masaža in savnanje

Ajurveda priporoča suho masažo, ki stimulira pretok krvi. Za ljudi s celulitom se odsvetujejo masaže z uporabo kakršnega koli olja. Priporočljivo pa je tudi savnanje.

Voda

Ajurveda priporoča pitje velikih količin tekočine, a ta naj nikar ne bo hladna.

Začimbe

Poper in ingver sta dobra preventiva, saj poskrbita za boljšo cirkulacijo, a z njima je treba ravnati zmerno.

Hrana

- Oglas -

Ajurveda priporoča lahko in toplo hrano. Poskrbite za redne obroke, jejte tri obroke na dan, medtem ko  skozi ves dan srkajte vročo vodo ali spodaj predlagana zeliščna napitka.

  1. Kapha čaj

Čaj za razstrupljanje. Vzemite 1/4 čajne žličke  suhega ingverja,  semena kopra in semena triplata; 1 strok; in 1 skodelico vode. Premešajte vse sestavine. Zavrite vodo in ji dodajte mešanico zelišč. Pustite, da 5 minut stoji in spijte.

  1. Čaj, ki pomaga odplakniti toksine

Čaj sestavljen iz regrata, peteršilja, ginka in divjega kostanja bo iz vašega telesa učinkovito odplavil škodljive snovi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×