Lepota & kozmetikaNad celulit s pomočjo ajurvedskih nasvetov

Nad celulit s pomočjo ajurvedskih nasvetov

MORDA VAS ZANIMA

Celulit se po ajurvedi na telesu pojavi takrat, ko se okvari prebavni ogenj ali agni, metabolizem pa takrat postane počasen, kar vpliva na  prebavo in nalaganje neustrezno predelanih ostankov prebave v telesu. Celulit lahko glede na ajurvedo odpravimo tako, da zopet vzpostavimo prebavni ogenj. Za to je pomembno predvsem razstrupljanje jeter, tako se namreč zopet vzpostavi sposobnost telesa, da učinkovito presnavlja maščobe.

- Oglas -

Ajurveda - celulit

Suha masaža in savnanje

Ajurveda priporoča suho masažo, ki stimulira pretok krvi. Za ljudi s celulitom se odsvetujejo masaže z uporabo kakršnega koli olja. Priporočljivo pa je tudi savnanje.

Voda

Ajurveda priporoča pitje velikih količin tekočine, a ta naj nikar ne bo hladna.

Začimbe

Poper in ingver sta dobra preventiva, saj poskrbita za boljšo cirkulacijo, a z njima je treba ravnati zmerno.

Hrana

- Oglas -

Ajurveda priporoča lahko in toplo hrano. Poskrbite za redne obroke, jejte tri obroke na dan, medtem ko  skozi ves dan srkajte vročo vodo ali spodaj predlagana zeliščna napitka.

  1. Kapha čaj

Čaj za razstrupljanje. Vzemite 1/4 čajne žličke  suhega ingverja,  semena kopra in semena triplata; 1 strok; in 1 skodelico vode. Premešajte vse sestavine. Zavrite vodo in ji dodajte mešanico zelišč. Pustite, da 5 minut stoji in spijte.

  1. Čaj, ki pomaga odplakniti toksine

Čaj sestavljen iz regrata, peteršilja, ginka in divjega kostanja bo iz vašega telesa učinkovito odplavil škodljive snovi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×