Lepota & KozmetikaNad akne s kurkumo

Nad akne s kurkumo

MORDA VAS ZANIMA

To, da je kurkuma kraljica začimb, je znano že nekaj časa, nikoli pa nismo razmišljali o direktnem nanosu kurkume na kožo. Poskusite z masko za obraz!

- Oglas -

V tujini uporabljajo začimbo lepe žareče barve ne le v kuhinji, ampak tudi v kozmetiki, kot so na primer zobne paste ali kreme. Obstajajo pa tudi prehranska dopolnila s kurkumo.

Kurkumina maska za obraz in akne

Ker imamo na tržišču v Sloveniji še precej malo kurkuminih produktov, se doma lahko lotite enostavnega recepta za masko za obraz, ki bo pregnal stran akne. Na kakšen način? Kurkuma je močno antibakterijska in deluje proti glivicam, zato deluje idealno na nečisti koži. Znana je po svojih protivnetnih lastnostih, ki preženejo rdečico, bolečino in brazgotine. Pravzaprav je pravo naravno zdravilo za ekceme, starostne pege in temne kolobarje.

Sestavine in priprava:

Dve žlici kurkume, žlica riževe ali čičerikine moke, dve žlici jogurta in polovica žlice medu. Zmešamo vse sestavine zmešamo in nanesemo s čopičem. Pustimo delovati 20 minut in speremo. Rezultati so enkratni. Preverite le, da niste alergični na kurkumo!

NAJNOVEJŠE