0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne rastlineMeta - več kot le rešitev za slab zadah

Meta – več kot le rešitev za slab zadah

MORDA VAS ZANIMA

Zelišče, ki so ga zagotovo uporabljale že naše babice, ni le prijetnega vonja, ampak ima številne koristne učinke na telo in med drugim pomaga pri odpravljanju prebavnih težav.

- Oglas -

Skrivno orožje pri hujšanju

Meta lahko pomaga pri pospeševanju izgube teže. Deluje tako, da stimulira prebavne encime, ki vsrkavajo hranila iz hrane in porabljajo maščobe ter jih spremenijo v energijo za telo. Raziskovalci so do tega odkritja prišli, ko so na podganah testirali vpliv 14 zelišč in začimb na prebavo. Takrat so ugotovili, da je meta eno izmed zelišč, ki pomaga pri bolj učinkovitem pretvarjanju hrane v energijo telesa.

Meta pomaga pri prebavnih težavah in napenjanju

Prebavne težave so neprijetne in boleče. Meta lahko pomaga pri blažitvi simptomov, ker pospešuje pretok žolča skozi želodec. Metin čaj je zato primerno naravno zdravilo, ki lahko pomaga odpraviti bolečino, napenjanje in napihnjenost.

Meta je lahko učinkovita pri pomirjanju nekaterih alergij

Meta vsebuje antioksidant, ki je znan kot rožmarinska kislina. To kemično spojino najdemo v različnih rastlinah – a večina ni niti približno tako okusna in vsestranska kot meta. Rožmarinsko kislino so preučevali glede učinkovitosti pri lajšanju simptomov alergij. Izkazalo se je, da ima protivnetne lastnosti, ki lahko pomagajo pri pomiritvi.

- Oglas -

Vas obhaja slabost?

Meta zaradi svojega svežega in močnega vonja lahko pomaga pri odpravljanju slabosti. Najbolj učinkovita je aroma svežih metinih listov, ki jih malce pregnetete, da razvijejo vonj.

Razdražena koža? Poskusite z meto

Meta ima pomirjajoč in hladilni učinek na koži, ki je razdražena zaradi pikov insektov, srbečice ali podobnih reakcij.

.

NAJNOVEJŠE