Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravilne rastlineMeta - več kot le rešitev za slab zadah

Meta – več kot le rešitev za slab zadah

MORDA VAS ZANIMA

Zelišče, ki so ga zagotovo uporabljale že naše babice, ni le prijetnega vonja, ampak ima številne koristne učinke na telo in med drugim pomaga pri odpravljanju prebavnih težav.

- Oglas -

Meta

Skrivno orožje pri hujšanju

Meta lahko pomaga pri pospeševanju izgube teže. Deluje tako, da stimulira prebavne encime, ki vsrkavajo hranila iz hrane in porabljajo maščobe ter jih spremenijo v energijo za telo. Raziskovalci so do tega odkritja prišli, ko so na podganah testirali vpliv 14 zelišč in začimb na prebavo. Takrat so ugotovili, da je meta eno izmed zelišč, ki pomaga pri bolj učinkovitem pretvarjanju hrane v energijo telesa.

Meta pomaga pri prebavnih težavah in napenjanju

Prebavne težave so neprijetne in boleče. Meta lahko pomaga pri blažitvi simptomov, ker pospešuje pretok žolča skozi želodec. Metin čaj je zato primerno naravno zdravilo, ki lahko pomaga odpraviti bolečino, napenjanje in napihnjenost.

Meta je lahko učinkovita pri pomirjanju nekaterih alergij

Meta vsebuje antioksidant, ki je znan kot rožmarinska kislina. To kemično spojino najdemo v različnih rastlinah – a večina ni niti približno tako okusna in vsestranska kot meta. Rožmarinsko kislino so preučevali glede učinkovitosti pri lajšanju simptomov alergij. Izkazalo se je, da ima protivnetne lastnosti, ki lahko pomagajo pri pomiritvi.

Vas obhaja slabost?

- Oglas -

Meta zaradi svojega svežega in močnega vonja lahko pomaga pri odpravljanju slabosti. Najbolj učinkovita je aroma svežih metinih listov, ki jih malce pregnetete, da razvijejo vonj.

Razdražena koža? Poskusite z meto

Meta ima pomirjajoč in hladilni učinek na koži, ki je razdražena zaradi pikov insektov, srbečice ali podobnih reakcij.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×