Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energijaZeleni prazniki

Zeleni prazniki

MORDA VAS ZANIMA

Predstavljamo vam nekaj načinov, kako lahko letošnje praznike preživite bolj prijazno do okolja in svojega zdravja. Vse, kar potrebujete, je le malo volje in domišljije.

- Oglas -

Zeleni prazniki

Čez dan izklopite lučke na novoletni smrečici

Če boste čez dan izklopili električne lučke na drevesu boste prihranili energijo. To poskušajte upoštevati predvsem, če imate razsvetljavo tudi zunaj. Tako boste na boljšem tudi vi, saj bo račun za elektriko nižji. Poskusite tudi omejiti število svetil ali pa se odločite za bolj varčna led svetila.

Uporabite stare okraske ali pa naredite svoje

Okraski za smrečice, ki jih kupite v trgovini, so običajno iz plastike in drugih materialov, ki obremenjujejo okolje. Kombinirajte stare, ali pa si omislite lesene ali iz drugih naravnih materialov.

Pomivalni stroj uporabljajte ekonomično

Pomivalni stroj vedno do konca napolnite, izberite možnost sušenja na zraku in ga nastavite na krajši program.

Zmanjšajte porabo energije pri kuhanju

- Oglas -

Poskušajte se dobro organizirati in skupaj ali vsaj zaporedoma pripravljajte jedi, ki zahtevajo enako temperaturo pečice. Tako boste namesto trikrat, pečico le enkrat segrevali do želene temperature.

Izberite lokalno hrano

Potrudite se in za pripravo jedi izbirajte domačo, lokalno hrano. Ta je veliko bolj okusna in sveža. Poleg tega hrani ni bilo treba prepotovati več tisoč kilometrov, zato tudi okolje ni tako trpelo. S tem pa tudi spodbujate domače gospodarstvo. Pri obroku ne uporabljate papirnatih brisačk ali plastičnega pribora.

Darila zavijte čim bolj naravno

Tudi plastične vrečke in svetleč papir obremenjujeta okolje, običajno pa ga takoj, ko darilo odvijemo, odvržemo v koš. Darila poskusite zaviti v recikliran papir, ali pa jih podarite v papirnati vrečki.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×