Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
ZgodbeMedicinska sestra 8-letniku podarila del svojih jeter in mu s tem rešila...

Medicinska sestra 8-letniku podarila del svojih jeter in mu s tem rešila življenje

MORDA VAS ZANIMA

Ruth in James Auten, ki prihajata iz ameriške zvezne države Wisconsin, sta bila povsem obupana, ko sta izvedela, da bo njun 8-letni sin Brayden za preživetje potreboval presaditev jeter oziroma delno presaditev. Njegova jetra so namreč odpovedovala, zato je bilo nujno takojšnjo ukrepanje. Zaradi poslabševanja stanja je bil deček konec aprila lansko leto sprejet v otroško bolnišnico v Milwaukeeju, vendar pa ni nič kazalo, da bo družina pravočasno našla primernega darovalca. Po več tednih čakanja oziroma iskanja pa se je zgodil nekakšen čudež. Popolna neznanka, ki jo je dečkova zgodba presunila, je sklenila, da naredi nekaj, za kar ji bo družina Auten zagotovo hvaležna vse življenje …

Bitka s časom, v kateri so bile možnosti za uspeh zelo majhne

- Oglas -

Po dečkovem sprejemu v bolnišnico se je družina lotila intenzivnega iskanja primernega darovalca. Pomembno vlogo pri tem je imela teta malega Braydena, ki je organizirala spletno akcijo, s pomočjo katere je poskušala družina najti osebo, ki bi bila pripravljena dečku z vse resnejšim odpovedovanjem jeter podariti del svojih. Vedeli so sicer, da je verjetnost za to, da bo neznanec pripravljen storiti nekaj tako altruističnega, zelo majhna. Še manjša pa je bila verjetnost, da bo oseba, ki bi bila dečku potencialno pripravljena odstopiti del svojih jeter, primeren darovalec. Šlo je torej za bitko s časom, ki ga je začenjalo počasi zmanjkovati, že na začetku precej majhne možnosti za uspeh pa so postajale vse manjše. Braydenova teta je maja lani – torej po tem, ko je bil deček že hospitaliziran – ljudem, ki so se pridružili njeni akciji iskanja, sporočila, da je dečkovo stanje sicer stabilno, vendar pa se postopoma vse bolj poslabšuje …

Žarek upanja, ki je nenadoma razsvetlil vse bolj črno nebo

Družina je sicer prejela kar nekaj sporočil ljudi, ki so razmišljali o tem, da bi priskočili na pomoč. Vendar pa se je vsakič znova izkazalo, da oseba ne bi bila primeren darovalec. Zdelo se je, da je edina možnost, ki ostaja staršema, ta, da gledata, kako postaja Brayden z vsakim dnem bolj bolan. Šok je bil še večji, ker Ruth in James Auten še nemalo pred tem sploh nista pričakovala, da bo prišlo do takšnega poslabšanja, da bo edina rešitev za dečka presaditev. A potoke solz, ki so se vili iz oči, je nenadoma osvetlil nežen žarek upanja. Pojavila se je Cami Loritz, po poklicu medicinska sestra, ki je bila zaposlena na oddelku za intenzivno nego nedaleč od bolnišnice, v kateri je bil hospitaliziran mali Brayden. Stvari so se začele kot po čudežu postavljati na svoje mesto in 19. maja je bila delna presaditev jeter uspešno izvedena.

Čisto prava junakinja z neizmerno velikim srcem

Šele dober teden dni po presaditvi je družina Auten izvedela, kdo je bila dobrotnica, ki je rešila življenje njihovemu malemu borcu. Pred tem je bila namreč Cami Loritz znana le kot »anonimna darovalka«. Ko je velikodušna medicinska sestra končno razkrila svojo identiteto, je bilo organizirano tudi srečanje z Braydenom. Ta je lahko tako spoznal svojo junakinjo – zagotovo mnogo pogumnejšo od tistih, ki jih je lahko morda pred tem občudoval v risankah. Čeprav Cami Loritz dečka pred tem sploh ni poznala, se je nesebično in praktično v hipu odločila, da mu odstopi del svojega organa. A čeprav je medicinska sestra »izgubila« del svojih jeter, ji je nedvomno ostalo neizmerno veliko srce.

Happy birthday Brayden!! It sure it a special one! It’s one we almost didn’t have and I’m forever thankful for these moments! I will never take these for granted again!

Gepostet von James Auten am Montag, 1. Juli 2019

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×